BIO Mąka kukurydziana BIO Planet 400 g
5,55 zł
(1,39 zł /100 g)
Brutto
5893-999BC
- ekologiczna mąka kukurydziana
- znakomita do ciast, babeczek i wafli
- znakomicie zastępuje mąkę pszenną
- mąka BIO z certyfikatem
- bezglutenowa, wegańska
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczna mąka kukurydziana - złoto w kuchni!
Ekologiczna mąka kukurydziana charakteryzuje się szerokim zastosowaniem w żywieniu. Polecana jest przede wszystkim do wypieku ciast, babeczek i wafli. Wysoka zawartość skrobi powoduje powstawanie drobnych porów w strukturze ciasta, nadając mu lekkości. Wypieki z mąki kukurydzianej mają przepiękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do zagęszczania zup i sosów.
Mąka kukurydziana BIO Planet - dodatkowe informacje
- Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 339 kcal(1438); białko- 7,0 g; węglowodany- 73,7 g; tłuszcz- 1,8 g
- Zawartość opakowania 400 gramów.
- Certyfikat Nr PL-EKO-07 07904
- Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Mąka kukurydziana - przepis. Pizza z mąką kukurydzianą
Składniki
- mąka pszenna - 2 szklanki
- mąka kukurydziana - 1/2 szklanki + 1 łyżka do podsypania
- oliwa - 1/4 szklanki
- letnia woda - 1 i 1/4 szklanki
- drożdże instant - 3 łyżeczki
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 2 łyżeczki
na wierzch (opcjonalnie)
- puszka siekanych pomidorów -
- mozzarella -
- ostre salami -
- oliwki
Sposób przygotowania
- Ze wszystkich składników zagnieć elastyczne ciasto. Mąka w różnym stopniu chłonie wodę, możliwe więc, że będziesz jej musiał dodać trochę mniej lub więcej.
- Miskę z gotowym ciastem przykryj folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę.
- Piekarnik, z blachą w środku nagrzej do temperatury 240 oC.
- Ciasto wyłóż na papier do pieczenia obsypany mąką kukurydzianą. Uformuj z niego okrąg z podwyższonym brzegiem.
- Pomidory lekko odsącz, ułóż na cieście, na nie plastry mozzarelli, salami, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę i tarty ser.
- Pizzę zsuń razem z papierem na gorącą blachę. Piecz do zarumienienia ciasta, ok. 20 minut.
Zobacz także
16 innych produktów w tej samej kategorii: