

(3,60 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Organiczny makaron fusilli Alce Nero w całości pozyskiwany jest wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw. Makaron ma intensywny aromat i zrównoważony smak, a także jest źródłem błonnika. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Makaron świderki pochodzi z mąki z płaskurki z ekologicznych włoskich pól. Płaskurka uprawiana jest metodami ekologicznymi, bez stosowania chemicznych oprysków i sztucznych nawozów. Makaron z płaskurki nie zawiera konserwantów, żadnych GMO, ulepszaczy i spulchniaczy. To pełnoziarnisty i pełnoekologiczny makaron świderki!
Opakowanie makaronu też jest ekologiczne. Jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do nadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić do pojemnika z papierem.
Makaron z mąki z płaskurki jest znacznie zdrowszy od klasycznego makaronu z mąki pszennej. Zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, która odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Orkisz jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia działanie jelit i ułatwia wypróżnianie. Bioaktywne związki zawarte w płaskurce obniżają poziom złego cholesterolu i cukru we krwi, pomagają też przy odchudzaniu. Płaskurka dostarcza organizmowi także bardzo wysokiej jakości białka - głównego budulca naszego ciała! To znakomity makaron jako zamiennik klasycznego makaronu pszennego.
Makaron świderki z płaskurki znakomicie zastępuje klasyczny makaron pszenny. Możesz go używać dokładnie tak samo jak klasycznego "białego" makaronu. Znakomicie nadaje się do: