BIO Orzechy macadamia 200 g BIO Planet
(17,00 zł /100 g)
- ekologiczne orzechy macadamia
- bardzo zdrowa odmiana orzechów
- pyszna i zdrowa przekąska
- w opisie znajdziesz opis na sałatkę z orzechami
- wegańskie, wegetariańskie
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne orzechy macadamia - bezpieczne i zdrowe
Orzechy macadamia BIO Planet to produkt premium wśród orzechów. Orzechy ekologiczne z certyfikatem BIO. To bardzo ważne, bo dzięki temu zjesz bezpieczny produkt, który nie zawiera żadnych sztucznych dodatków i chemicznych substancji. Te orzechy są w 100% ekologiczne i certyfikowane, pochodzą z upraw podlegających ścisłej kontroli, bez chemii, pestycydów i herbicydów, bez żadnych sztucznych dodatków. Idealne jako samodzielna przekąska, ale znakomite także do ciast i deserów.
Orzechy macadamia - do czego je stosować?
Ze względu na swój kremowy smak, orzechy macadamia są znakomitą przekąską na surowo. Posmakują na pewno Tobie i Twoim dzieciom, dzięki czemu staną się ulubioną przekąską podczas rodzinnych wycieczek i spacerów. Są kaloryczne, dlatego dodadzą Ci dużo energii w pracy, a Twojemu dziecku w szkole. Na długo zapewniają uczucie sytości. Można je też wykorzystać do przygotowania znakomitych, pysznych i zdrowych dań.
Do czego wykorzystać orzechy macadamia? Świetny dodatek do ciast i ciasteczek, znakomity dodatek do słodkich kremów, super komponują się w sosach z czosnkiem, bardzo dobre są jako dodatek do musli czy granoli. Z orzechów macadamia przygotujesz pyszną pastę kanapkową.
Najzdrowsze orzechy - macadamia!
Jakie właściwości odżywcze mają orzechy macadamia? To jeden z najzdrowszych rodzajów orzechów. Dlaczego?
- mają wysoką zawartość nienasyconych tłuszczów, które wspomagają pracę serca i układu krwionośnego
- charakteryzują się wysoką zawartością witamin A, E, B
- dostarczają organizmowi wielu składników mineralnych takich jak potas, wapń, fosfor, żelazo, magnez, cynk
- podnoszą poziom dobrego cholesterolu
- ograniczają liczbę wolnych rodników, niszczących nasze tkanki
- ze względu na zawartość żelaza, polecane są osobom z anemią
- poprawiają wygląd włosów i paznokci
- mają pozytywny wpływ na układ mięśniowo-szkieletowy
Dodatkowe informacje
- Składniki: orzechy macadamia* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 3073 kJ / 746 kcal; Tłuszcz - 76 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 10,0 g; Węglowodany - 4,5 g w tym cukry - 4,5 g; Białko - 8,0 g; Sól - 0 g
- Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Kraj producenta: Polska
- Certyfikat bio: jest
- Kraj pochodzenia składników: Kenia
- WEGETARIAŃSKI/WEGAŃSKI
- Zawartość opakowania: 75 g.
- Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
- ZOBACZ ORZECHY PINIOWE W ZDROWYM SKLEPIE
Przepis na danie z orzeszkami macadamia
Nie masz pomysłu, jak wykorzystać orzechy macadamia? Podpowiadamy szybki przepis na pyszną sałatkę z serem Grana Padano, żurawiną i orzechami! Porcja dla czterech osób:
- 4 garści rukoli
- 100 g sera Grana Padano w płatkach
- szklanka żurawiny
- szklanka orzechów nerkowca,
- szklanka orzechów ziemnych
- szklanka orzechów Macadamia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
Wykonanie:
- Opłukaną rukolę wymieszać z serem, żurawiną i orzechami (Orzechy Makadamia warto przekroić na połówki).
- Oliwę wymieszać z octem balsamicznym i polać sałatkę tuż przed podaniem.
- Orzeszki ziemne użyte do sałatki mogą być przyprawione np. pikantnie lub posolone, ale sałatka będzie równie smaczna jeśli będą bez przypraw.
Smacznego!