BIO Migdały blanszowane 100 gramów BIO Planet

BIO Migdały blanszowane 100 gramów BIO Planet

10,99 zł
Brutto
34B3-838E4
  • ekologiczne migdały blanszowane 
  • bez ciemnej skórki 
  • zdrowa przekąska 
  • pyszny dodatek do wielu dań 
  • produkt z certyfikatem BIO
  • w opisie przepis na migdałowe kulki

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczne migdały BIO Planet - szybka przekąska i składnik wytrawnych dań!

Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą  postacią od najmłodszych lat. Są lubiane jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy. Świetne jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli do porannej owsianki, znakomicie pasują również do likierów i nalewek owocowych. Migdały blanszowane BIO Planet pochodzą z ekologicznych upraw, zielonych i czystych. Możesz z nich samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast.

BIO blanszowane migdały - produkt doskonały

Stosujesz w kuchni migdały? Postaw na ich wersję ekologiczną, z certyfikatem BIO. Dlaczego to takie ważne? Przede wszystkim owoce migdałowca, z których pochodzą ekologiczne migdały, rosły na uprawach ekologicznych, które podlegają ścisłej kontroli i spełniają najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Nie zawierają pestycydów i herbicydów, są w 100% ekologiczne, bez chemii i sztucznych dodatków, posiadają certyfikat BIO, który potwierdza ich najwyższą jakość. Możesz je stosować bezpiecznie i jeść, delektując się pysznym smakiem, bez żadnych obaw o ich zawartość!

Migdały blanszowane w kuchni bardzo znane

Do czego stosować migdały blanszowane? Przede wszystkim to pyszna i pożywna przekąska na surowo. Umili Tobie krótką przerwę w pracy czy szkole, da się schrupać podczas rodzinnej wycieczki czy spaceru! A kiedy z niej wrócisz i zechcesz przygotować pyszne jedzonko czy deser dla wszystkich, nie chowaj migdałów do szafki, tylko wykorzystaj je! Do czego? Podpowiadamy. Migdały to pyszny dodatek do sałatek, wzmacniający ich smak, gniecione migdały to super panierka do ryb i mięs, idealny dodatek do porannego musli i deserów, możesz przygotować z nich pyszny krem migdałowy, świetne do likierów i nalewek!

Właściwości odżywcze migdałów

Migdały zawierają: potas niezbędny do utrzymania prawidłowych funkcji mięśni, w tym mięśnia sercowego, cynk - obniża cholesterol, poprawia przyswajanie witamin, witaminę E, która obniża ciśnienie, wzmacnia naczynia krwionośne, żelazo pełni ważną funkcję w transporcie tlenu do komórek, kwas foliowy działa krwiotwórczo i jest ważny dla kobiet w ciąży, miedź pomaga utrzymać zdrowe kości, a także umożliwia tworzenie czerwonych krwinek, magnez wpływa na przewodnictwo nerwowe i układ sercowo-naczyniowy, błonnik usprawnia działanie układu pokarmowego, głównie jelit.


Migdały blanszowane - dodatkowe informacje

  • Składniki: migdały blanszowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • Uwaga: w opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości migdałów gorzkich.   
  • Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal; Tłuszcz - 54 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g; Węglowodany - 5,4 g w tym cukry - 4,8 g; Białko - 22 g; Sól - 0 g
  • Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Szczegóły: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; PRODUKT WEGETARIAŃSKI
  • Zawartość opakowania: 100 g., 350 g., lub 1000 g.
  • Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
  • Certyfikat Nr PL-EKO-07 07904

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na danie z migdałami

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pyszne migdałowe śnieżne kule! :)

Migdałowe śnieżne kule

Składniki:

  • 250 g mąki orkiszowej
  • 100 g migdałów blanszowanych, zmielonych
  • 210 g margaryny bezmlecznej, schłodzonej
  • 50 g drobnego cukru trzcinowego
  • szczypta soli morskiej
  • 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii lub z migdałów
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiać najlepiej na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier, pokrojoną w „piórka zimną margarynę bezmleczną, oraz zmielone migdały.
  2. Wszystkie składniki posiekać nożem, a gdy się połączą zagnieść gładkie i pulchne, kruche ciasto.
  3. Podzielić ciasto na 2 kule, zawinąć szczelnie w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
  4. Rozgrzać piekarnik do 180°C, termoobieg.
  5. Płaską blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
  6. Schłodzone, kruche ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, odrywać od kuli kawałki ciasta, wytoczyć kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na przygotowaną blachę, jedna obok drugiej, zachowując niewielkie odstępy.
  7. Piec ok. 15 min, będą tylko lekko zrumienione (bardziej od spodu).
  8. Wyjąć z piekarnika od razu ostrożnie przekładać na talerz posypując szczodrze cukrem pudrem.

Często kupowane razem:

  • BIO Migdały blanszowane 100 gramów BIO Planet
  • +
  • PRO NATURA Płatki jaglane bez gotowania 250g
  • +
  • BIO Płatki amarantusowe BIO Planet 300 gram
  • Cena całkowita: 31,34 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: