Chrupki drożdżowe Pięć Przemian 100 g

Chrupki drożdżowe Pięć Przemian 100 g

11,99 zł

(11,99 zł /100 g)

Brutto
  • chrupki drożdżowe posiadające smak umami
  • wysoka zawartość błonnika
  • dostarcza organizmowi dużo białka
  • idealne do zup, jogurtów, płatków

Ilość
Niestety, obecnie nie mamy tego produktu

  Paczkomat 11,99 zł / Orlen Paczka 7,99 zł / Kurier InPost 13,99 zł / DPD 12,16 zł

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Chrupki drożdżowe bezglutenowe - przekąska, prebiotyk, dodatek do dań

Nasze chrupki drożdżowe bezglutenowe to nie tylko smaczna przekąska, ale również produkt o wartościach prebiotycznych. Z wysoką zawartością błonnika i bogactwem białka stanowią one doskonałe wsparcie dla organizmu. Ich wszechstronność sprawia, że są idealnym dodatkiem do zup, jogurtów oraz płatków śniadaniowych, dodając im niepowtarzalnego smaku umami. Ten wyjątkowy produkt nie tylko cieszy podniebienie, ale także korzystnie wpływa na zdrowie i kondycję organizmu.

Dlaczego warto stosować chrupki drożdżowe w kuchni?

Chrupki drożdżowe to niezwykły produkt. Brzmi banalnie? Bo to rzeczywiście z pozoru banalny produkt, jednak niezwykle zdrowy i pożywny! Przede wszystkim płatki drożdżowe zawierają bardzo dużo błonnika. Jest on odpowiedzialny za zmniejszenie dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Likwiduje zaparcia, biegunki, reguluje częstość wypróżniania. Chrupki drożdżowe zawierają także dużo białka, które jest głównym budulcem naszego ciała, mięśni. O chrupkach drożdżowych można powiedzieć, że są produktem prebiotycznym, który dba o zachowanie odpowiedniej flory bakteryjnej w jelitach. To sprawia, że ryzyko infekcji i innych chorób jest znacznie mniejsze. 

Możesz chrupki dodawać do bardzo wielu rodzajów potraw. Najłatwiej dodać je do jogurtów, zup, płatków czy musli. 

Chrupki o smaku umami

Chrupki mają smak umami. To jeden z pięciu podstawowych smaków odczuwanych przez człowieka. Istnieją osobne receptory kwasu glutaminowego, który jest źródłem smaku umami. Technicznie, umami to smak glutaminianu, aminokwasu, który jest jednym z elementów budulcowych białka. Ich smak jest niezwykle lubiany i powoduje bardzo bogate doznania smakowe!


Chrupki drożdżowe Pięć Przemian - dodatkowe informacje

  • Składniki: drożdże suszone nieaktywne 60%, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia; emulgator: lecytyna (ze słonecznika).
  • Kraj pochodzenia: Polska. Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1424 kJ / 340 kcal; Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g; Węglowodany: 57 g  w tym cukry:2,5 g; Błonnik: 29 g; Białko: 34 g; Sól: 0,07 g
  • Masa netto: 100 g
  • Konfekcjonowanie i dystrybucja: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl