

(11,99 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Nasze chrupki drożdżowe bezglutenowe to nie tylko smaczna przekąska, ale również produkt o wartościach prebiotycznych. Z wysoką zawartością błonnika i bogactwem białka stanowią one doskonałe wsparcie dla organizmu. Ich wszechstronność sprawia, że są idealnym dodatkiem do zup, jogurtów oraz płatków śniadaniowych, dodając im niepowtarzalnego smaku umami. Ten wyjątkowy produkt nie tylko cieszy podniebienie, ale także korzystnie wpływa na zdrowie i kondycję organizmu.
Chrupki drożdżowe to niezwykły produkt. Brzmi banalnie? Bo to rzeczywiście z pozoru banalny produkt, jednak niezwykle zdrowy i pożywny! Przede wszystkim płatki drożdżowe zawierają bardzo dużo błonnika. Jest on odpowiedzialny za zmniejszenie dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Likwiduje zaparcia, biegunki, reguluje częstość wypróżniania. Chrupki drożdżowe zawierają także dużo białka, które jest głównym budulcem naszego ciała, mięśni. O chrupkach drożdżowych można powiedzieć, że są produktem prebiotycznym, który dba o zachowanie odpowiedniej flory bakteryjnej w jelitach. To sprawia, że ryzyko infekcji i innych chorób jest znacznie mniejsze.
Możesz chrupki dodawać do bardzo wielu rodzajów potraw. Najłatwiej dodać je do jogurtów, zup, płatków czy musli.
Chrupki mają smak umami. To jeden z pięciu podstawowych smaków odczuwanych przez człowieka. Istnieją osobne receptory kwasu glutaminowego, który jest źródłem smaku umami. Technicznie, umami to smak glutaminianu, aminokwasu, który jest jednym z elementów budulcowych białka. Ich smak jest niezwykle lubiany i powoduje bardzo bogate doznania smakowe!