BIO wiórki kokosowe bezglutenowe 1 kg BIO Planet
(2,30 zł /100 g)
- ekologiczne wiórki kokosowe
- posiadają certyfikat BIO
- idealne do ciast i deserów
- w opisie przepis na ciasto z wiórkami!
- bezglutenowe
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne wiórki kokosowe - niech wióry w kuchni się sypią!
Wiórki kokosowe BIO Planet pochodzą wyłącznie z palm rosnących w najczystszych rejonach świata. Jej orzechy dostarczają wielu cennych i odżywczych produktów (woda kokosowa, miąższ, mleczko). Wiórki kokosowe wytwarza się z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Ekologiczne wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych jako posypka do deserów oraz owocowych sałatek i lodów.
BIO wiórki kokosowe są bezpieczne i zdrowe
Wiórki w Zdrowym Sklepie to wiórki kEKOsowe! Stosując je w kuchni masz pewność, że do ciasta czy deseru dosypujesz produkt najwyższej jakości, spełniający najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Wiórki BIO Planet pochodzą z upraw ściśle kontrolowanych, nie zawierają herbicydów, pestycydów, bez konserwantów i sztucznych dodatków, w 100% produkt ekologiczny.
Do czego stosować wiórki kokosowe?
Niech w Twojej kuchni posypią się wióry! Jeśli jesteś pasjonatem lub pasjonatką gotowania, wypieków i robienia deserów, wiórki kokosowe na pewno stoją w Twojej szafce. Do czego można je wykorzystywać? Okazuje się, że są bardziej wszechstronne niż dotąd mogło Ci się wydawać. Możesz je wykorzystać klasycznie - wiórki to super posypka do ciast. To także pyszny dodatek do zdrowych koktajli. Sprawdzą się świetnie jako panierka do mięs zamiast bułki tartej. Idealnie pasują do owsianki.
Dlaczego wiórki kokosowe są zdrowe?
Jeśli zastanawiałaś się lub zastanawiałeś się, czy wiórki kokosowe są zdrowe, to odpowiadamy - TAK! Dlaczego? Zawierają sporo błonnika, który poprawia działanie układu pokarmowego, 100 gramów wiórek to 60% dziennego zapotrzebowania organizmu na mangan a także 44% dziennego zapotrzebowania na miedź. Zawierają także: selen, fosfor, potas, cynk, żelazo. Wiórki kokosowe mają niski indeks glikemiczny i nie podnoszą gwałtownie poziomu cukru we krwi, dlatego bez obaw mogą go stosować w kuchni osoby chore na cukrzycę.
Dodatkowe informacje
- Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna- 660 kcal(2761 KJ) białko-6,7 g; węglowodany- 7,3 g; tłuszcz- 65,0 g
- Zawartość opakowania: 200 gramów
- Certyfikat BIO: PL-EKO-07, 07904
- Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
- CZY SUSZONE OWOCE SĄ MNIEJ ZDROWE OD ŚWIEŻYCH? PRZECZYTAJ
Wiórki kokosowe - przepis na ciasto
Jeśli szukałeś lub szukałaś ciekawego przepisu z wiórkami kokosowymi, podpowiadamy Tobie pyszny przepis na ciasto z wiórkami!
- Składniki - Ciasto:3/4 szkl. cukru, po 1/2 szkl. mąki orkiszowej i ziemniaczanej, 3 łyżki oleju kokosowego, 5 jajek, łyżeczka proszku do pieczenia
- Składniki - Masa: łyżeczka mąki, kostka masła, żółtko, 1 szkl. mleka, cukier waniliowy, budyń śmietankowy bez cukru, 3/4 szkl. cukru pudru
- Posypka: 2 łyżki masła, łyżka cukru, 10 dag wiórków kokosowych
- Sposób przygotowania: Ciasto: jajka ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy olej oraz przesiane i wymieszane z proszkiem mąki. Wlewamy do tortownicy (śr. 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 minut w 170 °C. Studzimy.
- Sposób przygotowania: Budyń: Masa: budyń mieszamy z mąką i rozpuszczamy w 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy budyń i chwilę gotujemy, mieszając. Studzimy pod przykryciem. Masło ucieramy z cukrami i żółtkiem, następnie stopniowo dodajemy budyń. Masę wykładamy na ciasto.
- Sposób przygotowania: Posypka: masło roztapiamy, wsypujemy cukier i wiórki, podsmażamy na jasnozłoty kolor. Studzimy, posypujemy ciasto.
Smacznego! :)