BIO  Cynamon cejloński laski Lebensbaum 6 sztuk

BIO Cynamon cejloński laski Lebensbaum 6 sztuk

14,90 zł

(2,48 zł /1 sztuka)

Brutto
C61A-35867
  • BIO cynamon cejloński w laskach
  • znakomity do deserów i ciast
  • możesz doprawić nim także dania mięsne
  • w opakowaniu znajdziesz 6 lasek cynamonu
  • w opisie - przepis na domowy cukier cynamonowy

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Płatności ratalne i odroczone!

a także BLIK i One to Click

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczne laski cynamonu - w pełni naturalny smak cynamonu

Cynamon w laskach to świetny dodatek do HERBATY, GRZANEGO WINA, CZERWONEJ KAPUSTY i innych potraw, w których chcesz uzyskać nieco słodkawo-ostry, korzenny smak. Te aromatyczne-słodkie laski cynamonu cejlońskiego pochodzą ze Sri Lanki. Wykonane są z cienkiej wewnętrznej kory drzewa cynamonowego Ceylanicum, zwiniętego w cienkie patyczki. Laski cynamonu gotuj od samego początku - w ten sposób rozwinie się ich pełny aromat. 

Skąd pochodzi cynamon Lebensbaum?

Cynamon cejloński należy do rodziny laurowych. Drzewo cynamonowe dorasta od 6 do 12 m wysokości. Cynamon cejloński pierwotnie pochodzi ze Sri Lanki i południowo-zachodnich Indii. Wewnętrzna warstwa (pomiędzy korą a wewnętrzną korą) drzewa cynamonowego zawiera olejki eteryczne. Kiedy kora jest ścinana i obierana z nowego wzrostu drzew, zwija się, tworząc znane nam laski cynamonu. 

Co doprawiać cynamonem?

Podczas gdy użycie cynamonu ogranicza się w wielu krajach do deserów, można nim doprawiać także dania mięsne, tak jak to robi się w Azji i na Bliskim Wschodzie. Cynamon najlepiej przechowywać w porcelanowych lub szklanych pojemnikach, z dala od powietrza i światła. W dobrych warunkach laski cynamonu zachowują swój aromat nawet przez trzy lata. Cynamon naturalnie zawiera substancję kumarynę.

  • możesz dodawać cynamon do potraw mięsnych i rybnych
  • najlepszy dodatek do deserów, wypieków i bułeczek
  • świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju ciast
  • sprawdzi się jako wzmacniacz smaku i aromatu kawy
  • znakomicie pasuje do czekolady 
  • bardzo dobra przyprawa do napojów i ponczy
  • cynamon to idealny dodatek do rozgrzewającej herbaty

Właściwości zdrowotne cynamonu

  • ma działanie dezynfekujące organizm
  • zwalcza pasożyty przewodu pokarmowego 
  • zwiększa łaknienie, poprawia apetyt
  • ma właściwości rozgrzewające 
  • poprawia krążenie krwi
  • wykazuje właściwości antyoksydacyjne, opóźniając starzenie się organizmu
  • obniża poziom cukru i cholesterolu

BIO laski cynamonu - dlaczego warto wybrać ekologiczny cynamon?

  • jego zbiory i produkcja nie naruszają środowiska naturalnego
  • nie zawiera chemicznych oprysków
  • nie jest nawożony nawozami nienaturalnymi
  • proces obróbki odbywa się z poszanowaniem środowiska
  • cynamon bez chemii, konserwantów, barwników, ulepszaczy

Cynamon cejloński Lebensbaum - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: cynamon cejloński laska* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • ZAWARTOŚĆ: Jedno opakowanie zawiera 6 sztuk produktu.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI; Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok

Domowy cukier cynamonowy przepis

Nie masz pomysłu, jak wykorzystać cynamon w laskach w swojej kuchni? Podpowiadamy Tobie, jak zrobić domowy cukier cynamonowy!

Składniki: 1 szklanka drobnego cukru do wypieków, 1 laska cynamonu (potrzebujemy 1-2 łyżeczki startej kory cynamonowej, resztę wkładamy w całości).

Przygotowanie: Cukier dokładnie mieszamy z 1-2 łyżeczkami startej kory. Umieszczamy go w szczelnie zamykanym pojemniku, wkładamy resztę kory. Cukier gotowy jest do zastosowania od razu, ale większego aromatu nabiera w miarę czasu. Smacznego!

Lebensbaum
16 innych produktów w tej samej kategorii: