Pomidory krojone bez skóry w puszce BIO 400 g la BIO Idea

Pomidory krojone bez skóry w puszce BIO 400 g la BIO Idea

8,99 zł

(2,26 zł /100 g)

Brutto
E670-8864A
Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Pomidory krojone ekologiczne bez skóry

SKŁADNIKI
pomidory*, sok pomidorowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 111 kJ / 26 kcal;
Tłuszcz: 0,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany: 4,6 g;
w tym cukry:
Białko: 1,2 g;
Sól:

INFORMACJA ALERGENNA

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

SZCZEGÓŁY

Kraj producenta: Holandia
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI

Zawartość opakowania: 400 g.

Producent:
LA BIO IDEA.
Hermesweg 7.
ZIP, 3771 ND.
BARNEVELD  Gelderland.
NETHERLANDS

Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Klopsiki wieprzowe w sosie curry

składniki (3 większe - 4 mniejsze porcje)

na klopsiki

600 g mielonego mięsa wieprzowego 

1 średnia cebula, starta

1  jajko, lekko roztrzepane

50 g bułki tartej

1 długa czerwona papryka chili, pozbawiona nasion i  drobno posiekana 

2 łyżeczki startego świeżego imbiru

1 łyżeczka garam masala

2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

szczypta soli morskiej

mielony czarny pieprz

2 łyżki oliwy z oliwek

Na sos curry

3 łyżki gotowej pasty curry

2 łyżeczki startego świeżego imbiru

puszka krojonych pomidorów

200 ml mleka kokosowego

200 ml bulionu z kurczaka

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżeczki brązowego cukru

do podania

3-4 łyżki orzechów nerkowca, lekko prażone i drobno posiekane

2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

ryż basmati

 

przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 220 st C

Klopsy: Wszystkie składniki  na klopsiki, z wyjątkiem oleju, umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Zrobić mały płaski kotlecik i usmażyć na patelni i zjeść aby sprawdzić, czy mięso jest wystarczająco doprawione. W razie potrzeby dodać soli i pieprzu. Zmoczonymi wodą rękami formować małe pulpeciki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego - wyszły mi 22 klopsiki. Umieścić pulpety na blaszce odpowiedniej wielkości, skropić olejem i delikatnie obracać mięso, tak aby pulpety ze wszystkich stron były posmarowane olejem. 

Wstawić  do piekarnika i piec przez  ok 20 minut, aż klopsiki zrobią się  złoto-brązowe.

Sos curry : Umieścić pastę curry i imbir w garnku lub dużej patelni, gotować, mieszając, przez minutę.

Dodać pomidory i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez kolejne 2-3 minuty.

Wlać  mleko kokosowe i bulion, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić na wolnym ogniu przez pięć minut. Do sosu dodać klopsiki, mieszając ostrożnie tak aby pokryły się sosem, gotować przez 20 minut. Delikatnie wymieszać z sokiem z cytryny i brązowym cukrem.

Podawać klopsiki w sosie curry z ryżem jaśminowym, posypane kolendrą i orzechami nerkowca . 

 

la BIO IDEA
16 innych produktów w tej samej kategorii: