Ekologiczne jagody inkaskie oblane ekologiczną czekoladą!
Jagody inkaskie w czekoladzie to pyszna i zdrowa przekąska! Jagody inkaskie mają lekko słodki smak, do tego oblane są ekologiczną czekoladą. Są bogatym źródłem niacyny, beta karotenu i fosforu. Wszystkie surowce, z których korzystamy pochodzą bezpośrednio od farmerów lub spółdzielni rolniczych prowadzących uprawy ekologiczne potwierdzone licznymi certyfikatami rolnictwa ekologicznego przyznawanymi przez Unię Europejską.
Zdrowa, słodka przekąska czekoladowa
Jagody Inkaskie znane są z bardzo wytrawnego smaku. Charakterystycznych, kwaśno-słodkich akcentów nie zdominuje nawet ciemna, intensywna czekolada. Chociaż w tej kombinacji wyczuwalne są smaki czekoladowe, to akcenty winne z jagód Inków wydają się najbardziej charakterystyczne dla całego produktu. Propozycja dla tych, którzy lubią ciemną czekoladę, ale z bardzo intensywną nutą owocową.
Co wyróżnia czekoladę CoCoa?
- TO CZEKOLADA BEZ CUKRU BIAŁEGO I GLUTENU: Ciesz się czekoladą bez białego cukru. Nasze czekolady są słodzone nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Niski indeks glikemiczny.GI 35 pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie. To także świetna czekolada dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu - nie zawiera go ani trochę!
- WEGAŃSKA: W tej czekoladzie są wyłącznie wegańskie surowce pozyskiwane z upraw ekologicznych. To najlepsza czekolada dla wegan i wegetarian!
- TO SUROWA CZEKOLADA: Poczuj prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Naprawdę lepiej smakuje bez obróbki w wysokiej temperaturze. Sprawdź i przekonaj się, jakie duże to ma znaczenie!
- EKOLOGICZNA: Jedz ekologiczne, a pomożesz naszej planecie. Czekolada, którą kupujesz u nas, jest wytwarzana z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych i etycznego handlu. Stosuje się na nich tylko naturalne metody uprawy, w 100% przyjazne naturze. Dzięki temu czekolada zachowuje wszystkie walory smakowe i wartości odżywcze.


Jagody inkaskie - właściwości
Dlaczego warto jeść jagody inkaskie CoCoa? Po pierwsze, bo są oblane pyszną i ekologiczną czekoladą. Po drugie - bo są niezwykle zdrowe! Jakie właściwości mają jagody inkaskie? Zobacz!
- są bogatym źródłem witaminy A i C
- oczyszczają jelita i poprawiają perystaltykę jelit
- wzmacniają wydalanie moczu a wraz z nim szkodliwych substancji
- działają rozkurczowo na mięśnie przewodów żółciowych
- poprawiają krążenie krwi
- obniżają ciśnienie
Jagody inkaskie w czekoladzie CoCoa - dodatkowe informacje
- Składniki: czekolada* 65 (ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, tłuszcz kakaowy*), jagody inkaskie*35 (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej 60.
- Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1994kJ / 480kcal; Tłuszcz: 31,74g; w tym kwasy nasycone: 19,1g;; Węglowodany: 35,1g; w tym cukry: 35g;; Błonnik: 14g; Białko: 6,6g; Sól: 0,04g
- Informacja alergenna: Produkt może zawierać orzechy.
- Zalecane warunki przechowywania: Wszystkie produkty wytwarzane są z surowców ekologicznych , bez użycia chemicznych środków wydłużających termin przydatności, bądź poprawiających walory smakowe. Wyroby po wyprodukowaniu przechowywane są w naszej manufakturze w temp 17-18*C i po zakupie nie powinny być przechowywane w temp. wyższej niż 20*C. Po otwarciu opakowania powinny być spożyte w przeciągu ok 2 tyg