BIO Fasola Adzuki BIO Planet 400 g

BIO Fasola Adzuki BIO Planet 400 g

13,90 zł

(3,12 zł /100 g)

Brutto
6E94-586BC
  • ekologiczna fasola adzuki
  • bardzo zdrowa, wspiera odchudzanie
  • świetny dodatek do ryżu i wielu innych potraw
  • pyszny składnik dań wegańskich i wegetariańskich

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczna fasola Adzuki - oryginalny smak i niezwykłe walory zdrowotne!

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. Jest bardzo zdrowa - zawiera dużo białka, błonnika, żelaza, witamin i pierwiastków ważnych dla naszego organizmu!

sklep ze zdrową żywnością białystok

  • ekologiczna fasolka adzuki - z certyfikatem BIO
  • bez chemii i konserwantów
  • z upraw ekologicznych, z dala od chemicznych substancji

Fasola adzuki - do czego najlepiej jej użyć w kuchni?

Fasola adzuki ma lekko słodki, orzechowy smak, przez co jest bardzo popularna w kuchni. Możesz ją wykorzystać do bardzo wielu potraw. Najpierw jednak musisz fasolki wypłukać, a następnie moczyć przez 8-12 godzin. Następnie wymień wodę i gotuj fasolę przez 45-60 minut. Jakie zastosowanie ma tak przygotowana fasola adzuki?

  • świetny dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych
  • bardzo zdrowy składnik dań jednogarnkowych
  • przygotujesz z niej pyszną pastę, zwaną pastą anko - to pyszny dodatek do gofrów, ciasteczek czy bułeczek
  • jest znakomitą bazą dla zdrowych słodyczy 
  • fasola adzuki to bardzo pyszny składnik dań wegańskich i wegetariańskich

Właściwości fasoli adzuki

Poza niezwykłym wyglądem i wszechstronnym zastosowaniem, fasola adzuki ma niezwykle dużo właściwości zdrowotnych. Oto one!

  • wspiera odchudzanie 
  • zawiera dużo błonnika, który usprawnia pracę jelit
  • wspomaga leczenie anemii poprzez dużą zawartość żelaza
  • odtruwa organizm
  • zawartość polifenoli zmniejsza ryzyko zachorowania na niektóre nowotwory 
  • przyspiesza metabolizm, ułatwia trawienie
  • mimo że to roślina strączkowa to rzadko powoduje wzdęcia
  • zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, miedź, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i cynk

Ekologiczna fasola adzuki BIO Planet - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: fasolka adzuki* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal; Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 63 g w tym cukry - 0 g; Błonnik - 13 g; Białko - 20 g; Sól - 0 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Chiny; WEGETARIAŃSKI; Zawartość opakowania: 400 g.; Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok