BIO Fasola Adzuki BIO Planet 400 g
(3,12 zł /100 g)
- ekologiczna fasola adzuki
- bardzo zdrowa, wspiera odchudzanie
- świetny dodatek do ryżu i wielu innych potraw
- pyszny składnik dań wegańskich i wegetariańskich
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczna fasola Adzuki - oryginalny smak i niezwykłe walory zdrowotne!
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. Jest bardzo zdrowa - zawiera dużo białka, błonnika, żelaza, witamin i pierwiastków ważnych dla naszego organizmu!
- ekologiczna fasolka adzuki - z certyfikatem BIO
- bez chemii i konserwantów
- z upraw ekologicznych, z dala od chemicznych substancji
Fasola adzuki - do czego najlepiej jej użyć w kuchni?
Fasola adzuki ma lekko słodki, orzechowy smak, przez co jest bardzo popularna w kuchni. Możesz ją wykorzystać do bardzo wielu potraw. Najpierw jednak musisz fasolki wypłukać, a następnie moczyć przez 8-12 godzin. Następnie wymień wodę i gotuj fasolę przez 45-60 minut. Jakie zastosowanie ma tak przygotowana fasola adzuki?
- świetny dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych
- bardzo zdrowy składnik dań jednogarnkowych
- przygotujesz z niej pyszną pastę, zwaną pastą anko - to pyszny dodatek do gofrów, ciasteczek czy bułeczek
- jest znakomitą bazą dla zdrowych słodyczy
- fasola adzuki to bardzo pyszny składnik dań wegańskich i wegetariańskich
Właściwości fasoli adzuki
Poza niezwykłym wyglądem i wszechstronnym zastosowaniem, fasola adzuki ma niezwykle dużo właściwości zdrowotnych. Oto one!
- wspiera odchudzanie
- zawiera dużo błonnika, który usprawnia pracę jelit
- wspomaga leczenie anemii poprzez dużą zawartość żelaza
- odtruwa organizm
- zawartość polifenoli zmniejsza ryzyko zachorowania na niektóre nowotwory
- przyspiesza metabolizm, ułatwia trawienie
- mimo że to roślina strączkowa to rzadko powoduje wzdęcia
- zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, miedź, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i cynk
Ekologiczna fasola adzuki BIO Planet - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: fasolka adzuki* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal; Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 63 g w tym cukry - 0 g; Błonnik - 13 g; Białko - 20 g; Sól - 0 g
- INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Chiny; WEGETARIAŃSKI; Zawartość opakowania: 400 g.; Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno