

(2,22 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne pomidory pelati. Stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych. Są ekologiczne, nie zawierają konserwantów, są w 100% naturalne i bezpieczne. Pochodzą z włoskich upraw, gdzie panują idealne warunki do wzrostu pomidorów.
Ekologiczne pomidory bez skórki Alce Nero produkowane są z pomidorów o regularnych, podłużnych kształtach, charakteryzujących się wysoką zawartością cukru i intensywnie czerwonym kolorem. Uprawa pomidorów odbywa się na otwartych polach. Pomidory są przetwarzane w celu zachowania smaków, aromatów i właściwości odżywczych.
Ich dojrzewanie odbywa się jednocześnie na roślinie, aby móc skoncentrować zbiory w lipcu, sierpniu i wrześniu, zapewniając równomierność dojrzewania. Zgodnie z rozporządzeniem organicznym nie stosuje się syntetycznej obróbki i stosuje się wyłącznie nawozy organiczne, które zapobiegają zubożeniu gleby i zanieczyszczeniu wody.
Robisz pizzę? Pomyśl też o pysznym sosie pomidorowym! Podpowiadamy Tobie, jak go zrobić, używając pomidorów Pelati!
SKŁADNIKI: puszka całych pomidorów w puszcze, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz, zioła do smaku (tymianek, bazylia, oregano), pół łyżeczki miodu (aby pozbyć się kwasoty pomidorów).
PRZYGOTOWANIE: Czosnek obieram i zgniatam. Same pomidory wrzucam na patelnię. Smażę pomidory razem z czosnkiem, około 20 minut, tak do czasu, aż staną się dość miękkie, a część wody odparuje. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, ziołami i miodem. Takie pomidory miksuje lub przecieram przez sito aby sos stał się bardziej jednolity i kremowy. Studzę.
Smacznego! :)