Sos sojowy łagodny japoński SHOYU BIO 250 ml

Sos sojowy łagodny japoński SHOYU BIO 250 ml

27,90 zł

(9,56 zł /100 ml)

Brutto
0820-44201
  • ekologiczny, łagodny sos sojowy
  • ze składników pochodzących z Japonii
  • znakomicie pasuje do zup, dań warzywnych, a nawet słodkich deserów
  • najlepsza przyprawa do zupy rybnej
  • bez barwników i konserwantów, w 100% naturalna!

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Łagodny sos sojowy japoński Shoyu

Shoyu to łagodny japoński sos sojowy, który powstaje z ziaren soi, pszenicy i koji (unikatowego japońskiego grzyba). Nasze shoyu jest warzone przy użyciu szczególnie tradycyjnych technik przez Japończyków, którzy wytwarzają shoyu od pokoleń. Shoyu fermentuje przez minimum 12 miesięcy i wyraźnie czuć to w smaku! Wyśmienite w zupach (miso), z makaronem soba i udon, daniach stir-fry lub jako sos do sushi. 

Ekologiczny sos sojowy - bez konserwantów i z eko upraw

Japoński sos Shoyu posiada certyfikat BIO, co oznacza, że jest dla Ciebie całkowicie bezpieczny! Składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, gdzie nie mają kontaktu z żadnymi chemicznymi nawozami ani opryskami. Ich zbiór i przetworzenie odbywają się z wykorzystaniem metod przyjaznych środowisku. Ekologiczny sos sojowy nie zawiera też konserwantów, wzmacniaczy ani barwników! 

Łagodny sos sojowy - do czego możesz go zastosować?

  • znakomity do zup kuchni azjatyckiej
  • świetna przyprawa do zupy rybnej
  • doda niezwykłego smaku zupom: pomidorowej, ogórkowej, dyniowej, jarzynowej
  • pasuje bardzo dobrze do dań z warzywami i wszelkich potrawek
  • przełamuje smak bardzo słodkich deserów!
  • w połączeniu z octem ryżowym, chilli i imbirem stworzy cudowną marynatę do mięsa wołowego
  • sos sojowy ma słonawy smak, jeśli dodajesz go do potraw, pamiętaj o tym, żeby nie dodawać już soli lub dodać jej bardzo mało! :)

BIO sos sojowy Shoyu - dodatkowe informacja

  • SKŁADNIKI: woda, ziarno soi*, pszenica*, sól morska, Koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 264 kJ / 62 kcal; Tłuszcz - 0,10 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g; Węglowodany - 6,90 g w tym cukry - 0 g; Białko - 8,80 g; Sól - 12,2 g; Błonnik - 0,70 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt zawiera  gluten.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Holandia; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Japonia; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 250 ml.; Producent: TerraSana, Waaier 10, 2451VV LEIMUIDEN; Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis z sosem sojowym - żeberka w marynacie

Nie masz pomysłu, jak wykorzystać sos sojowy japoński w swojej kuchni? Podpowiadamy Ci, jak zrobić pyszne pieczone żeberka w marynacie z ketchupu i sosu sojowego!

SKŁADNIKI: 1,5 kg żeberek wieprzowych, 2 cebule, 1/2 puszki krojonych pomidorów, 1 łyżka miodu, 2 łyżki sosu sojowego łagodnego, 2 łyżki, majeranku, 1 łyżka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego.

Kluski śląskie: 1 kg ziemniaków, mąka ziemniaczana 1/4 objętości ugotowanych ziemniaków,
sól.


PRZYGOTOWANIE: Żeberka myjemy i kroimy co drugą kość. Dodajemy do nich przyprawy: majeranek, słodką paprykę, pieprz oraz sos sojowy, pomidory, miód i pokrojoną w piórka cebulę, Mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie przekładamy żeberka z marynatą do rękawa do pieczenia. Umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym (bez pokrywki) i pieczemy 2 godziny- przez 15 minut w 200 stopniach, później w 180 stopniach.

Kluski śląskie: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Układamy je w misce i wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Zagniatamy. Odrywamy po kawałku i formujemy w kulki, robiąc palcem dziurkę. Wrzucamy na wrzątek (do osolonej wody) i gotujemy je 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch.

TerraSana
16 innych produktów w tej samej kategorii: