

(6,25 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Naturalny koncentrat z najlepszych, ekologicznych pomidorów stanowi doskonałą podstawę wszelkich sosów, zup czy pizzy. Produkt bezglutenowy. Produkt wegański: bez laktozy, mleka i drożdży
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
karczek wieprzowy 4 plastry
sól, pieprz czarny mielony
oliwa z oliwek 1 łyżka
woda 250 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 1 łyżka
oliwki czarne posiekane 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
suszona bazylia 1/2 łyżeczki
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszmy papierowym ręcznikiem, solimy, oprószamy pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i obsmażamy na rumiano z obu stron. Po obsmażeniu solimy. Karczek przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, dusimy 20 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy na talerz.
Oliwki kroimy w paseczki, czosnek obieramy.
Z mąki, przecieru pomidorowego i śmietany sporządzamy zawiesinę, którą rozprowadzamy ciepłym sosem mięsnym. Płyn wlewamy do rondelka, gdzie znajduje się reszta sosu.
Całość energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Sos gotujemy kilka minut, jeżeli jest odpowiednio gęsty, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane oliwki oraz suszoną bazylię. Całość doprowadzamy do wrzenia, następnie do rondelka ponownie wkładamy mięso i podgrzewamy przez chwilę.