Koncentrat pomidorowy 22% bezglutenowy BIO Zwergenwiese 200 g

Koncentrat pomidorowy 22% bezglutenowy BIO Zwergenwiese 200 g

12,50 zł

(6,25 zł /100 g)

Brutto
D85E-62353
Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Bezglutenowy koncentrat pomidorowy - do zup, sosów

Naturalny koncentrat z najlepszych, ekologicznych pomidorów stanowi doskonałą podstawę wszelkich sosów, zup czy pizzy. Produkt bezglutenowy. Produkt wegański: bez laktozy, mleka i drożdży

  • SKŁADNIKI: przecier pomidorowy* 22 *certyfikowany składnik ekologiczny
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 284 kJ/67 kcal; Tłuszcz:0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 10,7 g, w tym cukry:10,4 g; Błonnik: 3,8 g; Białko: 3,6 g; Sól: 0,05 g.
  • Kraj producenta: Niemcy
  • Certyfikat bio: jest
  • Kraj pochodzenia składników: Niemcy
  • BEZ GLUTENU/WEGETARIAŃSKI/WEGAŃSKI
  • Zawartość opakowania: 130 g.
  • Producent: Zwergenwiese Naturkost GmBH Langacker 1 24887 Silberstedt Deutschland
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Karczek w sosie pomidorowym z oliwkami

karczek wieprzowy 4 plastry
sólpieprz czarny mielony
oliwa z oliwek 1 łyżka
woda 250 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 18 1 łyżka
oliwki czarne posiekane 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
suszona bazylia 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Mięso myjemy, osuszmy papierowym ręcznikiem, solimy, oprószamy pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i obsmażamy na rumiano z obu stron. Po obsmażeniu solimy. Karczek przekładamy do rondelka, zalewamy wodą, dusimy 20 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy na talerz.
Oliwki kroimy w paseczki, czosnek obieramy.
Z mąki, przecieru pomidorowego i śmietany sporządzamy zawiesinę, którą rozprowadzamy ciepłym sosem mięsnym. Płyn wlewamy do rondelka, gdzie znajduje się reszta sosu.
Całość energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Sos gotujemy kilka minut, jeżeli jest odpowiednio gęsty, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane oliwki oraz suszoną bazylię. Całość doprowadzamy do wrzenia, następnie do rondelka ponownie wkładamy mięso i podgrzewamy przez chwilę.

Zwergenweise