Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z czarnuszką 500 g Pięć Przemian
(3,60 zł /100 g)
- gotowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką
- produkt bezglutenowy
- z mieszanki powstaje pyszny chleb bez glutenu
- w opisie znajdziesz sposób wypieczenia chleba
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką - szybciej już się nie da zrobić chleba!
- szybki sposób na chleb bezglutenowy
- dla każdego, kto lubi chleb z dodatkami ziaren
- zawiera tylko zdrowe składniki
- masz pewność, że ten chleb Ci się uda i urośnie, jak trzeba
Bezglutenowy chleb z czarnuszką? Ten na pewno Upiecze Ci się!
Jeśli szukasz przepisu na zdrowy chleb bezglutenowy, a obawiasz się, że może Ci nie wyjść - Twój problem właśnie się rozwiązał. Dzięki gotowej mieszance do wypieku chleba bez glutenu z czarnuszką, szybko przygotujesz pyszny chleb, który na pewno Ci się uda! Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy do mieszanki dodać wody, wymieszać i upiec. Składniki zostały tak dobrane, że na pewno Upiecze Ci się, nawet jak nie znasz przepisu!
Zdrowe okruszki z czarnuszki
Dodatek czarnuszki do mieszanki sprawia, że chleb, który przygotujesz, będzie naprawdę bardzo zdrowy. Jakie właściwości ma czarnuszka? Działa przeciwgrzybiczo, wspiera funkcjonowanie gospodarki hormonalnej, zawiera witaminy z grupy B, a także witaminę A, E, F. Czarnuszka posiada liczne związki mineralne, takie jak cynk, magnez, wapń, selen, żelazo i potas, wspomaga kondycję skóry i włosów, oddziałuje na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.
Jak zrobić bezglutenowy chleb z czarnuszką dzięki mieszance Pięć Przemian?
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Dodatkowe informacje
- Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska, czarnuszka 1,2.
- Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
- Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1737 kJ/417 kcal; Tłuszcz: 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g; Węglowodany: 36 g w tym cukry: 1,4 g; Białko: 14 g; Błonnik: 16 g; Sól 1,3 g
- Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
- KLIKNIJ TU I ZOBACZ INNE PRODUKTY MARKI PIĘĆ PRZEMIAN
PRODUKT BEZGLUTENOWY