Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z czarnuszką 500 g Pięć Przemian

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z czarnuszką 500 g Pięć Przemian

17,99 zł

(3,60 zł /100 g)

Brutto
AF5E-865A0
  • gotowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką
  • produkt bezglutenowy 
  • z mieszanki powstaje pyszny chleb bez glutenu
  • w opisie znajdziesz sposób wypieczenia chleba

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką - szybciej już się nie da zrobić chleba!

  • szybki sposób na chleb bezglutenowy 
  • dla każdego, kto lubi chleb z dodatkami ziaren
  • zawiera tylko zdrowe składniki
  • masz pewność, że ten chleb Ci się uda i urośnie, jak trzeba

Bezglutenowy chleb z czarnuszką? Ten na pewno Upiecze Ci się!

Jeśli szukasz przepisu na zdrowy chleb bezglutenowy, a obawiasz się, że może Ci nie wyjść - Twój problem właśnie się rozwiązał. Dzięki gotowej mieszance do wypieku chleba bez glutenu z czarnuszką, szybko przygotujesz pyszny chleb, który na pewno Ci się uda! Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy do mieszanki dodać wody, wymieszać i upiec. Składniki zostały tak dobrane, że na pewno Upiecze Ci się, nawet jak nie znasz przepisu! 

Zdrowe okruszki z czarnuszki

Dodatek czarnuszki do mieszanki sprawia, że chleb, który przygotujesz, będzie naprawdę bardzo zdrowy. Jakie właściwości ma czarnuszka? Działa przeciwgrzybiczo, wspiera funkcjonowanie gospodarki hormonalnej, zawiera witaminy z grupy B, a także witaminę A, E, F. Czarnuszka posiada liczne związki mineralne, takie jak cynk, magnez, wapń, selen, żelazo i potas, wspomaga kondycję skóry i włosów, oddziałuje na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

Jak zrobić bezglutenowy chleb z czarnuszką dzięki mieszance Pięć Przemian?

  1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
  2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
  3. Wsyp mieszankę do miski.
  4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
  5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
  6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Dodatkowe informacje

  • Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska, czarnuszka 1,2.
  • Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1737 kJ/417 kcal; Tłuszcz: 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g; Węglowodany: 36 g w tym cukry: 1,4 g; Białko: 14 g; Błonnik: 16 g; Sól 1,3 g
  • Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
  • KLIKNIJ TU I ZOBACZ INNE PRODUKTY MARKI PIĘĆ PRZEMIAN

sklep ze zdrową żywnością białystokPRODUKT BEZGLUTENOWY