Bezglutenowa mieszanka na naleśniki - szybkie i na pewno bezglutenowe naleśniki!
- bezglutenowe naleśniki zrobisz szybciej niż kiedykolwiek!
- poczujesz smak prawdziwych naleśników
- dodasz do nich wszystko - dżem, miód, cukier puder, co tylko chcesz
- masz pewność, że te naleśniki Ci się udadzą!
Naleśniki bez glutenu? Nie potrzebujesz już przepisu
Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej, wciąż szukasz przepisów na bezglutenowe wersje jedzenia, ułatwiamy Ci to zadanie! I bez przepisu. Upiecze Ci się. Jeśli chcesz zrobić naleśniki bez glutenu, właśnie masz przed sobą gotową mieszankę na naleśniki bezglutenowe, do której dodajesz wodę lub mleko i smażysz. Nie musisz mieszać składników, dobierać odpowiednich proporcji, szukać informacji, czy aby na pewno mąką, którą wybrałaś/wybrałeś, nie ma glutenu. Wsypujesz, mieszasz i smażysz!
Patrzysz na składniki? To dla Ciebie naleśniki!
Bezglutenowa mieszanka na naleśniki to dobry pomysł na posiłek dla osób nie tylko będących na diecie bezglutenowej. Ze względu na najwyższej jakości składniki, mieszanka jest świetna dla każdego, kto dba o zdrowe odżywianie i wybierając produkty, czyta etykiety ze składem na produktach. No to przeczytajmy razem skład mieszanki!
Znalazłaś/znalazłeś coś niepokojącego? My też nie, bo mieszanka na naleśniki bez glutenu:
- nie zawiera konserwantów
- nie ma spulchniaczy, ulepszaczy, barwników, aromatów
- ma tylko naturalnie występujące składniki
- jest bez dodatku cukru, słodzona jest ksylitolem
Chcesz zrobić wegańskie naleśniki bezglutenowe? Wsyp mieszankę
Szukasz przepisu, jak zrobić naleśniki bez glutenu i do tego jeszcze wegańskie? Właśnie znalazłaś/znalazłeś ten sposób. Mieszanka, dzięki składnikom pochodzenia roślinnego, jest produktem wegańskim. Jeśli jesteś wege, to mieszanka dla Ciebie! Nie zawiera ona jaj, mleka, ani innych produktów odzwierzęcych. Żeby zrobić naleśniki, wystarczy dodać do mieszanki wodę, a nie mleko.
Jak zrobić naleśniki z mieszanki bezglutenowej?
- Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być mleko, mleko roślinne lub woda) i 1 jajko.
- Dokladnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10min.
- Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub masło klarowane), z dwóch stron na złoty kolor. Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.
Gotowa mieszanka do naleśników - dodatkowe informacje
- Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, ksylitol (substancja słodząca), sól himalajska, kurkuma, kardamon.
- Przed spożyciem pamiętaj:
- Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
- Wartość odżywcza w 100 g produktu*: Wartość energetyczna: 516 kJ / 123 kcal; Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g; Węglowodany: 22 g w tym cukry: 1,8 g; Błonnik: 3,3 g; Białko: 3,8 g; Sól: 0,5 g *wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 250 ml mleka, 250 ml wody i 1 jajka.
- Masa netto: 250 g
- Producent: Pięć Przemian – Simpatiko s.c. ul. Rydygiera 8 budynek 18, III p. 01-793 Warszawa
- KLIKNIJ TUTAJ I ZOBACZ INNE PRODUKTY BEZGLUTENOWE
