Mieszanka na chleb bezglutenowy z żurawiną 500 g - Pięć Przemian

Mieszanka na chleb bezglutenowy z żurawiną 500 g - Pięć Przemian

19,89 zł

(3,98 zł /100 g)

Brutto
1A05-91099
  • gotowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną
  • produkt bezglutenowy 
  • z mieszanki powstaje pyszny chleb bez glutenu
  • w opisie znajdziesz sposób wypieczenia chleba

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  Paczkomat 11,99 zł / Orlen Paczka 7,99 zł / Kurier InPost 13,99 zł / DPD 12,16 zł

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

 

10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną - szybciej już się nie da zrobić chleba!

Jeśli szukasz przepisu na zdrowy chleb bezglutenowy z żurawiną, a obawiasz się, że może Ci nie wyjść - Twój problem właśnie się rozwiązał. Dzięki gotowej mieszance do wypieku chleba bez glutenu z żurawiną, szybko przygotujesz pyszny chleb, który na pewno Ci się uda! Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy do mieszanki dodać wody, wymieszać i upiec. Składniki zostały tak dobrane, że na pewno chleb Ci się uda! To chleb znakomity dla osób z celiakią, dla osób z nietolerancją glutenu, dla każdego, kto wyeliminował gluten ze swojej diety.

Jak zrobić bezglutenowy chleb z żurawiną dzięki mieszance Pięć Przemian?

  1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
  2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
  3. Wsyp mieszankę do miski.
  4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
  5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
  6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Smacznego! smile.png


Dodatkowe informacje

  • Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona(żurawina 62, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
  • Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal; Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g; Węglowodany: 50 g w tym cukry: 8,4 g; Białko: 13 g; Błonnik: 15 g; Sól: 1,9 g
  • Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa