Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z goji 500 g Pięć Przemian
(4,00 zł /100 g)
- bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba
- dzięki niej upieczesz chleb bezglutenowy
- z mieszanki powstaje pyszny chleb bez glutenu
- w opisie znajdziesz sposób wypieczenia chleba
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji - szybciej już się nie da upiec pysznego chleba!
- szybki sposób na chleb bezglutenowy
- dla każdego, kto lubi chleb z dodatkami
- zawiera tylko zdrowe składniki
- produkt odpowiedni dla wegan
- znakomity dla osób z celiakią
- dla osób z nietolerancją glutenu
- dla każdego, kto wyeliminował gluten ze swojej diety
Bezglutenowy chleb z jagodami goji? Ten na pewno Upiecze Ci się!
Jeśli szukasz przepisu na zdrowy chleb bezglutenowy, a obawiasz się, że może Ci nie wyjść - Twój problem właśnie się rozwiązał. Dzięki gotowej mieszance do wypieku chleba bez glutenu z jagodami goji, szybko przygotujesz pyszny chleb, który na pewno Ci się uda! Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy do mieszanki dodać wody, wymieszać i upiec. Składniki zostały tak dobrane, że na pewno Upiecze Ci się, nawet jak nie znasz przepisu! Po wyjęciu z piekarnika zobaczysz chrupiący, cieplutki, delikatny chlebek.
Chleb z goji choroby zagoi
Jagody goji, które są dodatkiem do mieszanki chleba bezglutenowego, mają bardzo dużo właściwości zdrowotnych. To kolejny powód, dla którego warto wybrać właśnie tą mieszankę! Jagody goj są bardzo bogatym źródłem witaminy C, która poprawia odporność i bardzo pomaga wchłaniać żelazo, odpowiedzialne między innymi za produkcję hemoglobiny we krwi. Jagody goji zawierają także bardzo dużo witaminy B12, które pozwala zachować odpowiedni metabolizm energetyczny w organizmie, co jest ważne szczególnie dla osób dbających o smukłą sylwetkę. Jagody goji są dodatkowo bogatym źródłem fosforu, poprawiającego funkcjonowanie kości, mięśni i układu nerwowego.
Jak upiec chleb bezglutenowy z goji?
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Dodatkowe informacje
- Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
- Produkt bezglutenowy.
- Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
- Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1678 kJ/402 kcal; Tłuszcz: 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g; Węglowodany: 38 g w tym cukry: 4,6 g;Białko: 14 g; Błonnik: 17 g; Sól: 1,6g
- Producent: Pięć Przemian – Simpatiko s.c. ul. Rydygiera 8 budynek 18, III p. 01-793 Warszawa
- ZOBACZ INNE MIESZANKA - KLIKNIJ TUTAJ
PRODUKT BEZGLUTENOWY PRODUKT WEGAŃSKI