Mieszanka chleba bezglutenowego z dynią 500 g Pięć Przemian

Mieszanka chleba bezglutenowego z dynią 500 g Pięć Przemian

15,37 zł
Brutto
6F8A-594EC
  • gotowa mieszanka do wypieku chleba z dynią
  • produkt bezglutenowy 
  • z mieszanki powstaje pyszny chleb bez glutenu
  • w opisie znajdziesz sposób wypieczenia chleba

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z dynią

To niezwykła mieszanka, dzięki której upieczesz sobie bezglutenowy, pyszny chleb z pestkami dyni! Zrobisz to bardzo szybko i będziesz mieć w domu świeży chlebek. To znakomity produkt dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu, które nie muszą dzięki mieszance rezygnować z jedzenia chleba i nie muszą piec go godzinami! Z tą mieszanką masz pewność, że chleb, który wyrośnie, nie będzie zawierał glutenu ani grama!

Chleb bezglutenowy z dynią - sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
  2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
  3. Wsyp mieszankę do miski.
  4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
  5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
  6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Mieszanka do wypieku chleba bez glutenu z pestkami dyni - dodatkowe informacje

  • Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal; tłuszcz: 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g; węglowodany: 39 g w tym cukry: 1,7 g; błonnik: 15 g; białko: 16 g; sól: 1,7 g
  • Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
  • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
  • Producent: Pięć Przemian – Simpatiko s.c.; ul. Rydygiera 8 budynek 18, III p.; 01-793 Warszawa

 

Często kupowane razem:

  • Mieszanka chleba bezglutenowego z dynią 500 g Pięć Przemian
  • +
  • Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z czarnuszką 500 g Pięć Przemian
  • +
  • Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z goji 500g Pięć Przemian
  • Cena całkowita: 45,20 zł
13 innych produktów w tej samej kategorii: