Maestro Vital - wieloziarnisty chleb bezglutenowy Schar 350 g
(5,12 zł /100 g)
- wieloziarnisty chleb bezglutenowy
- z nasionami słonecznika i siemieniem lnianym
- pyszny i pożywny chleb
- bez laktozy
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Chleb bezglutenowy, wieloziarnisty. Pokrojony, z ziarnami słonecznika i siemieniem lnianym.
Bezglutenowe jedzenie to lepsze życie dla wielu osób. Dla kogo? Przede wszystkim glutenu nie mogą spożywać osoby z celiakią, nietolerancją glutenu a także osoby, które same postanowiły wyeliminować gluten ze swojej diety. To nie znaczy, że nie mogą zjeść pysznej kanapki z szynką i serem na śniadanie. Wręcz przeciwnie! Osoby z celiakią nie mogą jeść klasycznego, pszennego chleba, dlatego muszą spożywać chleb bezglutenowy. Chleb Schar to najwyższa jakość i zdecydowanie najlepsze odwzorowanie prawdziwego chleba!
- chleb dla osób z celiakią
- dla osób z alergią na gluten
- dla osób stosujących dietę eliminującą gluten
- nie łamie się podczas smarowania
- idealny do kanapek
- pyszny dodatek do wielu dań
- pożywny, bo z ziarnami!
- bogate źródło błonnika
- wyprodukowany na zakwasie ryżowym
Wieloziarnisty chleb bez glutenu!
Bezglutenowe jedzenie to lepsze życie dla wielu osób. Dla kogo? Przede wszystkim glutenu nie mogą spożywać osoby z celiakią, nietolerancją glutenu a także osoby, które same postanowiły wyeliminować gluten ze swojej diety. To nie znaczy, że nie mogą zjeść pysznej kanapki z szynką i serem na śniadanie. Wręcz przeciwnie! Osoby z celiakią nie mogą jeść klasycznego, pszennego chleba, dlatego muszą spożywać chleb bezglutenowy. Chleb Schar to najwyższa jakość i zdecydowanie najlepsze odwzorowanie prawdziwego chleba!
Chleb z ziarnami zdrowie da mi
Wieloziarnisty chleb bezglutenowy jest bardzo pożywny i zdrowy. Doda Tobie zdecydowanie więcej energii niż zwykły, biały chleb. W bezglutenowym chlebie Schar znajdują się nasiona słonecznika, które:
- są bogate w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe
- są źródłem witamin E, B, A oraz D
- zawierają dużo antyoksydantów
- źródło potasu, wapnia i żelaza
- pomagają w zachowaniu równowagi organizmu
oraz siemie lniane, które ma wiele zdrowotnych właściwości:
- zawiera wiele kwasów omega3, poprawiających pracę układu krwionośnego
- bogate w wiele witamin: C, E, B i kwas foliowy
- mają bardzo dużo błonnika, poprawiającego trawienie, niwelującego wzdęcia i niestrawności
A to heca, jak chleb z pieca!
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty jest jak chleb z pieca. Ma bardzo przyjemną konsystencję, a do tego nie łamie się przy smarowaniu. Smakuje jak prawdziwy chleb, przygotujesz dzięki niemu pyszne kanapki do pracy czy do szkoły. To chleb bezglutenowy, a smakuje i wygląda jak prawdziwy. To ci heca! :)
Dodatkowe informacje o wieloziarnistym chlebie bez glutenu
- Składniki:zakwas 25 (mąka ryżowa, woda), skrobia kukurydziana, woda, mąka ryżowa, nasiona słonecznika 6,5, siemię lniane 6,5, błonnik z jabłka, mąka z quinoa 2,6, ekstrakt z jabłek, drożdże, mąka z sorgo 2,4, olej słonecznikowy, zagęszczacz: hydroksypropylo metyloceluloza; mąka kasztanowa 1,0, sól, cukier karmelizowany.
- Może zawierać śladowe ilościsoi i łubinu. BEZ LAKTOZY
- Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna w 100 g produktu:1099 kJ / 262 kcal; Tłuszcz:9,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g; Węglowodany: 36 g w tym cukry: 0,9 g; Błonnik: 8,8 g; Białko: 4,5 g; Sól: 1,0 g
- Masa netto: 320g
- Dodatkowe informacje: Okres przydatności do spożycia: 3 m-ce. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.