BIO Płatki owsiane BIO Planet 600 g
(1,42 zł /100 g)
- ekologiczne płatki owsiane w opakowaniu 600 gramów
- bardzo dobry sposób na szybkie i zdrowe śniadanie
- zawiera dużo minerałów i witamin
- wysoka zawartość błonnika sprawia, że to dobry produkt na zdrowe jelita
- w opisie znajdziesz przepis na kotlety z płatkami owsianymi
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne płatki owsiane BIO Planet - pomysł na szybkie i pożywne śniadanie!
Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Ekologiczne płatki to produkt bez konserwantów, ze składników pochodzenia naturalnego!
Płatki owsiane - zastosowanie
Płatki owsiane BIO Planet możesz używać do bardzo wielu potraw. Oczywiście najpopularniejsza jest owsianka, do której możesz dodać owoce, orzechy, bakalie, czy miód. To jednak nie wszystko. Do czego wykorzystać płatki owsiane?
- najlepsze płatki do owsianki, z owocami, bakaliami, orzechami
- idealnie zastępują ziemniaki do obiadu
- przygotujesz z nich pyszne ciasteczka owsiane
- super przekąska z dodatkiem jogurtu lub śmietanki
- nadają się jako posypka np. do pieczywa
Na końcu opisu znajdziesz przepis na zielone kotlety drobiowe z płatkami owsianymi.
Jakie właściwości mają płatki owsiane?
- są bardzo pożywne i sycące
- zawierają dużo antyoksydantów, które wzmacniają odporność organizmu
- obniżają poziom złego cholesterolu
- wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy
- działają jak probiotyk - wzmacniają jelita
- mają dużo błonnika, który odpowiada za regulację procesów trawienia, poprawia pracę jelit
- zawierają dużo minerałów: żelazo, potas, sód, fosfor, wapń, magnez
Przygotuj EKO owsiankę z EKO płatków!
Płatki owsiane BIO Planet są w 100% ekologiczne. Zawierają wyłącznie składniki certyfikowane. Proces ich uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli i spełnia najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Płatki ekologiczne nie mają w sobie ani miligrama sztucznych nawozów, chemicznych oprysków, ani żywności modyfikowanej genetycznie. Dzięki temu ich smak jest bardzo naturalny, możesz się nim delektować spokojnie, bez obaw o "zły skład" płatków!
BIO Płatki owsiane BIO Planet - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: płatki owsiane* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1567 kJ / 372 kcal; Tłuszcz - 7,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g; Węglowodany - 58 g, w tym cukry - 0 g; Białko - 14 g; Sól - 0,02 g
- INFORMACJA ALERGENNA: Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Niemcy; WEGETARIAŃSKI
- Producent: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
- ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 600 g.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Płatki owsiane pomysł na przepis - zielone kotlety drobiowe
Składniki:
- 450 g mielonego mięsa z indyka
- 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
- 1 jajko
- ½ szklanki płatków owsianych (lub więcej)
- 3 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- ½ łyżeczki kolendry
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać mrożony szpinak. Smażyć, aż się rozpuści i odparuje nadmiar wody. Pod koniec smażenia przecisnąć przez praskę czosnek i dodać gałkę muszkatołową. Odstawić do przestygnięcia. Mielone mięso wymieszać ze szpinakiem, jajkiem, płatkami i przyprawami. Masę mięsną wyrabiać chwilę, aby składniki się połączyły, a konsystencja zrobiła lekko zwarta. W razie potrzeby można dodać więcej płatków owsianych. Z masy formować niewielkie, spłaszczone kotleciki i smażyć na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Podawać z gotowanymi na parze lub smażonymi na patelni ulubionymi warzywami i opcjonalnie ryżem.