Algi morskie suszone BIO płatki - Nori Porto-Muiños 25 g
(62,58 zł /100 g)
- ekologiczne płatki nori
- najbogatsze źródło białka ze wszystkich alg morskich
- znakomity dodatek do sałatek, zup, sosów
- można je piec, gotować, suszyć - w każdej formie są łatwo przyswajalne
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Płatki algi morskiej Nori ekologiczne
Algi morskie Nori to wodorosty, które są bardzo cenione na całym świecie ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Są bardzo popularnym dodatkiem do potraw szczególnie w Azji. Tam stanowią stały element diety. Zaliczane są do grupy SUPERŻYWNOŚCI, ponieważ posiadają bardzo znaczące właściwości odżywcze. Dlaczego tak jest?
Właściwości płatków Nori
Algi mają pewną umiejętność - gromadzą wszystkie wartościowe minerały dostępne w wodzie, które łatwo przyswajalne są dla człowieka. Są źródłem pierwiastków: magnezu, cynku, wapnia, potasu, żelaza, fluoru, fosforu oraz miedzi. W dodatku algi te zawierają duże ilości jodu, a także białka. Działają detoksykacyjne, dlatego polecane są osobom, które długi czas palą papierosy czy stosują leki. Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Algi morskie Nori posiadają najwięcej białka ze wszystkich odmian algi, są także najłatwiej strawne dla człowieka.
- poprawiają trawienie
- chronią ściany żołądka
- wspomagają wchłanianie innych składników odżywczych pochodzących z innych produktów
- stosowane w niedoborach jodu w organizmie
- polecane dla wegetarian - zawiera dużo witaminy B12, która zawarta jest w mięsie
Płatki nori ekologiczne - do czego je możesz stosować?
- Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.
- Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.
- Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
- Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze.
BIO Płatki Nori - dodatkowe informacje
- Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
- SKŁADNIKI: algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 306 kcal / 909 kJ; Tłuszcz: 1,1 g; W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,49 g;Węglowodany: 7,1 g; W tym cukry: < 0,5 g;Błonnik: 22,9 g;Białko: 33,2 g;Sód: 0,7 g
- Kraj producenta: Hiszpania
- Certyfikat bio: jest
- Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
- WEGETARIAŃSKI/WEGAŃSKI
- Zawartość opakowania: 25 g.
- Producent: Porto-Muiños; Las verduras del mar; Polígono Industrial Acevedo, parcela, 14.; 15185. Cerceda.; A Coruña; Hiszpania
- Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno