Płatki owsiane bezglutenowe jumbo 500 g Pięć Przemian
(2,37 zł /100 g)
- płatki owsiane bez glutenu JUMBO
- ekologiczne, z certyfikatem BIO
- bogate źródło błonnika pokarmowego
- wysoka zawartość białka
- w opisie przepis na wykorzystanie płatków!
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Bezglutenowe płatki owsiane - dobre na wieczór, dobre na ranek!
- pożywne i zdrowe płatki owsiane na śniadanie lub kolację
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- spożywanie płatków owsianych jumbo pozwala pozbyć się wzdęć, zaparć i innych dolegliwości układu pokarmowego
- znakomicie smakują z jogurtem, bakaliami i orzechami
Polecane każdemu kto nie je glutenu
Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej, nie oznacza to, że musisz rezygnować z większości produktów. Spokojnie możesz jeść płatki owsiane w wersji bezglutenowej JUMBO. Są znakomite dla osób z celiakią, dla osób z alergią i nietolerancją na gluten, dla osób, które same wykluczyły gluten ze swojej diety.
Płatki owsiane dobre na układ pokarmowy
Płatki owsiane to bogate źródło błonnika pokarmowego. Wpływa on pozytywnie na funkcjonowanie układu pokarmowego, dlatego ich regularne spożywanie: chroni śluzówkę układu pokarmowego, pomaga przy wzdęciach, łagodzi i niweluje zaparcia, ułatwia wypróżnianie.
Dlaczego warto wybierać płatki owsiane bez glutenu?
Co prawda płatki owsiane nie zawierają glutenu, ale przez kontakt z innymi produktami, które go zawierają, mogą zostać zanieczyszczone glutenem. Takie ryzyko nie istnieje, jeśli kupujemy produkty od producentów wytwarzających żywność bez glutenu. Właśnie dlatego tak ważne jest, żeby wybierać płatki owsiane bezglutenowe - to daje gwarancje, że nie miały żadnego kontaktu z glutenem.
Dodatkowe informacje
- Składniki: Płatki owsiane 100%.
- Wyprodukowano w Unii Europejskiej.
- Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie).
- Przechowywać suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
- Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1522 kJ / 368 kcal; Tłuszcz: 7,0 g w tym nasycone: 1,0 g; Węglowodany: 60,5 g w tym cukry: 1,1 g; Błonnik: 8,3 g; Białko: 10,3 g; Sól: 0,003 g
- Masa netto: 500 g
- Producent: Pięć Przemian – Simpatiko s.c. ul. Rydygiera 8 budynek 18, III p. 01-793 Warszawa
- PRODUKT BIO
- SPRAWDŹ INNE PRODUKTY BEZ GLUTENU
Przepis na granolę z płatkami owsianymi
Składniki:
- 2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 3 łyżki łuskanych pestek słonecznika
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 1 łyżka błonnika kokosowego
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 50 ml rozpuszczonego oleju kokosowego
- 1 łyżka ksylitolu
- szczypta soli himalajskiej
- szczypta cynamonu
- suszone owoce: goji, morele pokrojone w kostkę, daktyle
Przygotowanie:
Do rozpuszczonego oleju kokosowego dodać sól, cynamon i ksylitol. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. W drugiej misce wymieszać pozostałe suche składniki (pomijając suszone owoce). Zawartość obu misek połączyć ze sobą. Mieszankę przesypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190st. C na ok. 15min, co jakiś czas mieszając. Gdy wystygnie, dodać suszone owoce albo orzechy. Smacznego! (przepis:sklep.piecprzemian.com)