

(16,79 zł /100 ml)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Oliwa Aristeon z chilli to znakomity dodatek do dań i pieczywa dla wszystkich osób, które lubią bardziej wyraziste smaki. Mimo dodatku chilli, oliwa nie jest mocno pikantna, ale czuć w niej lekką pikanterię i charakter. Ta ostrzejsza i nieco bardziej pikantna wersja oliwy sprawdzi się idealnie jako dodatek do sałatek, mięs, możesz także po prostu maczać w niej pieczywo. A teraz zobacz, co wyróżnia oliwę z oliwek marki Aristeon.
Najwyższej jakości oliwa i mielone w całości, świeże papryczki chilli - poczujesz to już po odkręceniu puszki . Oliwa gra w nim pierwsze skrzypce, a chilli dodają nutkę ostrzejszego smaku od siebie. Jej smak jest bardzo delikatny, dlatego oliwę Aristeon polubią także dzieci! Posiada niską kwasowość i intensywny zapach.
Oliwa Aristeon zamknięta jest w szczelnej puszce, która nie przepuszcza promieni słonecznych ani powietrza. A to właśnie te dwa czynniki mogą być największymi wrogami oliwy. Dzięki zamknięciu oliwy w tak szczelnej puszce, zachowuje ona jakość i na długo pozostaje świeża. Będziesz mógł/mogła bardzo cieszyć się jej smakiem, nawet długo po otwarciu. Świeżość i jakość oliwy z oliwek Arosteon z dodatkiem chilli gwarantuje także materiał wyściełający puszkę - najwyższej jakości poliester, który gwarantuje zachowanie walorów smakowych.
Najlepsza oliwa jest z Grecji! Dlaczego? Oliwki rosną tam przez cały rok, bo mają tam najlepszy klimat do wzrostu. A te, które są wykorzystywane do tłoczenia oliwy Aristeon, są zbierane w najlepszym okresie dojrzewania. Oliwa z chilli tłoczona jest w Młynie Aristeon, który powstał w 1850 roku, a lata doświadczeń w uprawie oliwek i tłoczeniu oliwy zapewniają najwyższą jakość produktów. W młynie Aristeon oliwę się kocha! Warto wspomnieć, że na terenie młyna znajduje się muzeum, w którym oglądając eksponaty, można zobaczyć, jak przez dziesięciolecia zmieniały się sposoby zbierania oliwek i tłoczenia oliwy. Duże znaczenie mają też warunki tłoczenia. Gdzie wiedzą o tym najlepiej, jak nie w młynie tłoczącym oliwę od prawie 200 lat? Dlatego w tłoczni utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co dodatkowo pozwala zachować walory smakowe oliwy.
Jakość produkcji, uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek z chilli jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG).
Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek dla każdego, kto lubi bardziej wyrazisty smak. Oliwa z dodatkiem papryczek chilli ma niską kwasowość i intensywny zapach. Świetnie pasuje do sałatek, jako dodatek do marynaty do mięsa oraz słodkich wyrobów, a także dań z grilla.