Nasiona na kiełki Fasolka Mung Diet Food 160 gramów
(4,92 zł /100 g)
- nasiona na kiełki fasolki mung
- prawdziwa bomba odżywcza
- jedna z najzdrowszych odmian roślin strączkowych
- kiełki fasolki mung możesz dodać do bardzo wielu potraw
- w opisie przepis z kiełkami fasolki mung
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Nasiona na kiełki fasolki mung Dit Food - prawdziwa bomba odżywcza!
Nasiona na kiełki fasolki mung to roślina w bardzo wczesnej fazie wzrostu, kiedy zawiera bardzo wiele wartości odżywczych. Są one wtedy łatwo przyswajalne dla organizmu. Fasolka mung jest jedną z najzdrowszych roślin strączkowych na świecie. Zawiera bardzo dużo białka i błonnika. Możesz dodać kiełki fasolki mung do bardzo wielu potraw, na ciepło i na zimno. W opisie znajdziesz przepis na danie z fasolką mung!
Kiełki fasolki mung - właściwości
Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci. Kiełki fasolki mung zawierają:
- bardzo dużo białka, głównego budulca mięśni
- błonnik pokarmowy, który poprawia funkcjonowanie jelit, zapobiega wzdęciom i zaparciom
- sporą dawkę witamin – A, C, E, K oraz z grupy B, a także wapń, żelazo, miedź, mangan, magnez, cynk oraz potas
Na co pomagają kiełki fasolki mung?
- polecane osobom z cukrzycą, bo mają niski indeks glikemiczny i regulują poziom cukru we krwi
- wzmacniają organizm, wspomagają jego regenerację
- działają pozytywnie na układ pokarmowy i wątrobę
- spowalniają procesy starzenia się, oczyszczają organizm
Kiełki fasolki mung do czego stosować?
Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie. Kiełki fasolki mung możesz wykorzystać do bardzo wielu potraw!
- możesz dodać je do zup
- przygotujesz z nimi pyszny pasztet warzywny
- możesz dodać je do past kanapkowych
- świetnie nadają się do sałatek i surówek
- dobrze pasują do dań warzywnych i mięsnych
- nie tylko dodają wartości jedzeniu, ale mają też walory ozdobne
Nasiona na kiełki fasolki mung - dodatkowe informacje
- Masa netto: 160 g
- Pochodzenie: Chiny
- Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
- Informacje dodatkowe:
- Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
- Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
- Przechowywać w suchym miejscu.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Kiełki fasolki mung przepis - SUKJU NAMUL MUCHIM – KOREAŃSKA SAŁATKA Z KIEŁKÓW FASOLI MUNG
- 350 g kiełków fasoli mung
- 1 łyżka soli
- 0,5 litra wody
Sos:
- 1 cebulka dymka pokrojona
- 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 łyżka prażonych nasion sezamu
- 1 łyżka oleju sezamowego
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
- Gotujemy wodę, dodajemy sól.
- Do gotującej wody wrzucamy kiełki fasoli na 40-60 sekund, następnie wyjmujemy je z wody.
- Kiełki przelewamy zimną wodą
- Składniki sosu mieszamy ze sobą i łączymy z ugotowanymi kiełkami.
Przepis ukradziony z http://sceny-z-uzycia.blog.pl/