Nasiona na kiełki Fasolka Mung Diet Food 160 gramów

Nasiona na kiełki Fasolka Mung Diet Food 160 gramów

7,88 zł

(4,92 zł /100 g)

Brutto
00E5-521F5
  • nasiona na kiełki fasolki mung 
  • prawdziwa bomba odżywcza
  • jedna z najzdrowszych odmian roślin strączkowych 
  • kiełki fasolki mung możesz dodać do bardzo wielu potraw 
  • w opisie przepis z kiełkami fasolki mung

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Nasiona na kiełki fasolki mung Dit Food - prawdziwa bomba odżywcza!

Nasiona na kiełki fasolki mung to roślina w bardzo wczesnej fazie wzrostu, kiedy zawiera bardzo wiele wartości odżywczych. Są one wtedy łatwo przyswajalne dla organizmu. Fasolka mung jest jedną z najzdrowszych roślin strączkowych na świecie. Zawiera bardzo dużo białka i błonnika. Możesz dodać kiełki fasolki mung do bardzo wielu potraw, na ciepło i na zimno. W opisie znajdziesz przepis na danie z fasolką mung!

Kiełki fasolki mung - właściwości

Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci. Kiełki fasolki mung zawierają: 

  • bardzo dużo białka, głównego budulca mięśni
  • błonnik pokarmowy, który poprawia funkcjonowanie jelit, zapobiega wzdęciom i zaparciom
  • sporą dawkę witamin – A, C, E, K oraz z grupy B, a także wapń, żelazo, miedź, mangan, magnez, cynk oraz potas

Na co pomagają kiełki fasolki mung?

  • polecane osobom z cukrzycą, bo mają niski indeks glikemiczny i regulują poziom cukru we krwi
  • wzmacniają organizm, wspomagają jego regenerację 
  • działają pozytywnie na układ pokarmowy i wątrobę
  • spowalniają procesy starzenia się, oczyszczają organizm 

Kiełki fasolki mung do czego stosować?

Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie. Kiełki fasolki mung możesz wykorzystać do bardzo wielu potraw! 

  • możesz dodać je do zup 
  • przygotujesz z nimi pyszny pasztet warzywny 
  • możesz dodać je do past kanapkowych 
  • świetnie nadają się do sałatek i surówek 
  • dobrze pasują do dań warzywnych i mięsnych 
  • nie tylko dodają wartości jedzeniu, ale mają też walory ozdobne 

Nasiona na kiełki fasolki mung - dodatkowe informacje

  • Masa netto: 160 g
  • Pochodzenie: Chiny
  • Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
  • Informacje dodatkowe:
  • Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
  • Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
  • Przechowywać w suchym miejscu.

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :) 

Kiełki fasolki mung przepis - SUKJU NAMUL MUCHIM – KOREAŃSKA SAŁATKA Z KIEŁKÓW FASOLI MUNG

Składniki dla 3-4 osób
  • 350 g kiełków fasoli mung
  • 1 łyżka soli
  • 0,5 litra wody

Sos:

  • 1 cebulka dymka pokrojona
  • 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżka prażonych nasion sezamu
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Gotujemy wodę, dodajemy sól.
  2. Do gotującej wody wrzucamy kiełki fasoli na 40-60 sekund, następnie wyjmujemy je z wody.
  3. Kiełki przelewamy zimną wodą
  4. Składniki sosu mieszamy ze sobą i łączymy z ugotowanymi kiełkami.

Przepis ukradziony z http://sceny-z-uzycia.blog.pl/

DIET-FOOD