Pierzga w miodzie Bartnik 400 g

Pierzga w miodzie Bartnik 400 g

59,60 zł

(14,90 zł /100 g)

Brutto
5E1C-6674C

Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, znacznie lepszym od pyłku, ma bowiem bogatszy skład i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych.

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Płatności ratalne i odroczone!

a także BLIK i One to Click

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Pierzga w miodzie Bartnik - naturalny lek od pszczół

Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, znacznie lepszym od pyłku, ma bowiem bogatszy skład i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych. Jest bogata w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów.

Pierzga - właściwości. Jaki wpływa ma na Twoje zdrowie?

Pierzga jest naturalnym sposobem na bardzo wiele dolegliwości. Pszczoły mocno się napracowały, żeby stworzyć tak bogatą w witaminy i właściwości odżywcze substancję. Pierzga, zwana też pszczelim chlebem, bogata jest w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów, a także enzymów wspomagających trawienie. Pierzga, podobnie jak pyłek posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu schorzeń jelit, w anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach zmęczenia i wyczerpania, a nawet w chorobach układu nerwowego.

MOC witamin - prezent od pszczół

Bardzo dobre efekty daje pierzga stosowana przez ludzi starszych. Ma również zbawienny wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu łuszczycy. Można ją używać w leczeniu prostaty. Niektórzy lekarze polecają spożywanie pierzgi wszystkim mężczyznom po 40-tym roku życia. Co zawiera pierzga w miodzie? 

  • Witamina A - pomaga zachować zdrową skórę.
  • Witamina B12 -pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
  • Witamina C - pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych.
  • Witamina PP- niacyna przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Witamina E - pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
  • Witamina D - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
  • Witamina K - przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
  • Biotyna - pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych.

Jak stosować pierzgę w miodzie?

Rozdrobniony propolis umieścić w czystym naczyniu i zalać 76% alkoholem etylowym w proporcji 50 g surowca na 0.25 l alkoholu. Mieszać poprzez potrząsanie przez około 2 tygodnie. Następnie odstawić do momentu wyklarowania się płynu z osadem. Po ściągnięciu roztworu propolisu znad osadu można go przetrzymywać do 6 miesięcy.

Pierzga w miodzie - dawkowanie

Zalecane spożycie:

  • przeziębienie: 40 kropel nalewki na 200 ml ciepłej przegotowanej wody   rano na czczo
  • bóle żołądka: 50 kropel na 100 ml wody.

Dawkowanie: Ponieważ nieznane są przypadki przedawkowania pierzgi, można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Możesz ją rozmieszać z wodą. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie, jednak nie występuje ono zbyt często. 

Pierzga w miodzie Bartnik - dodatkowe informacje

  • Producent: Gospodarstwo Pasieczne "SĄDECKI BARTNIK" sp. z o.o., Stróże 235, 33-331 Stróże
  • Zawartość opakowania: 400 gramów. 

sklep ze zdrową żywnością białystok