

(14,90 zł /100 g)
Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, znacznie lepszym od pyłku, ma bowiem bogatszy skład i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych.
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, znacznie lepszym od pyłku, ma bowiem bogatszy skład i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych. Jest bogata w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów.
Pierzga jest naturalnym sposobem na bardzo wiele dolegliwości. Pszczoły mocno się napracowały, żeby stworzyć tak bogatą w witaminy i właściwości odżywcze substancję. Pierzga, zwana też pszczelim chlebem, bogata jest w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów, a także enzymów wspomagających trawienie. Pierzga, podobnie jak pyłek posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu schorzeń jelit, w anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach zmęczenia i wyczerpania, a nawet w chorobach układu nerwowego.
Bardzo dobre efekty daje pierzga stosowana przez ludzi starszych. Ma również zbawienny wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu łuszczycy. Można ją używać w leczeniu prostaty. Niektórzy lekarze polecają spożywanie pierzgi wszystkim mężczyznom po 40-tym roku życia. Co zawiera pierzga w miodzie?
Rozdrobniony propolis umieścić w czystym naczyniu i zalać 76% alkoholem etylowym w proporcji 50 g surowca na 0.25 l alkoholu. Mieszać poprzez potrząsanie przez około 2 tygodnie. Następnie odstawić do momentu wyklarowania się płynu z osadem. Po ściągnięciu roztworu propolisu znad osadu można go przetrzymywać do 6 miesięcy.
Zalecane spożycie:
Dawkowanie: Ponieważ nieznane są przypadki przedawkowania pierzgi, można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Możesz ją rozmieszać z wodą. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie, jednak nie występuje ono zbyt często.