BIO Pesto Genovese (sos bazyliowy) Alce Nero 130 gramów
(15,30 zł /100 g)
- ekologiczne pesto Genovese (pesto genuańskie)
- BIO sos bazyliowy - pyszny i zdrowy
- znakomite do warzyw, makaronu, ryżu i kanapek
- wszystkie składniki pochodzą z upraw certyfikowanych
- w opisie znajdziesz przepis na omlet z pesto
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne pesto genuańskie - sos bazyliowy Alce Nero
Organiczne pesto genueńskie Alce Nero jest przygotowywane z najlepszych surowców, bazylii włoskiej i ekologicznej, a wszystko to wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dzięki swojej recepturze doskonale nadaje się do zaprawiania wszelkich rodzajów makaronów lub do przyrządzania smacznych aperitifów. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny italiański posiłek.
BIO pesto genuańskie - EKOlogiczny wybór!
- nie zawiera konserwantów i barwników
- w 100% naturalne pesto bazyliowe
- ekologiczne, z certyfikatem BIO
- składniki uprawiane były metodami naturalnymi
- przetwarzano je z poszanowaniem środowiska
- dzięki temu zachowały wszystkie cenne wartości
- wszystkie składniki są certyfikowane
Pesto bazyliowe - do czego możesz go użyć?
- znakomite pesto do makaronu
- idealnie komponuje się z warzywami i serami
- ryby też możesz łączyć z sosem bazyliowym Alce Nero
- świetny dodatek do risotto
- pyszne smarowidło do kanapeczek i do ciasta francuskiego
- wspaniale poprawia smak grillowanych warzyw
BIO pesto genuańskie Alce Nero - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: bio bazylia (35,7), bio olej słonecznikowy, woda, bio oliwa z oliwek extra virgin (10,6), bio orzechy nerkowca, bio parmezan (2,6), (mleko, sól, podpuszczka), bio mąka ziemniaczana, bio cukier trzcinowy, bio ser owczy (mleko, sól, podpuszczka), sól, bio orzechy piniowe, bio czosnek, regulator kwasowości - kwas mlekowy.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1384 kJ/ 335 kcal; Tłuszcz - 33 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 g; Węglowodany - 7,2 g w tym cukry - 3,8 g; Białko - 3,2 g; Sól - 1,8 g
- ZALECANE WARUNKI RPZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI; Zawartość opakowania: 130 g.; Producent: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy; Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Przepis na: Omlet z zielonym groszkiem
Składniki: jajka - 2, zielony groszek - 1/3 szklanki, młoda cebulka - 1, pesto genovese - 1 1/2 łyżki, koperek - 1 1/2 łyżki, jogurt naturalny- 1 mały kubeczek, sól, pieprz - szczypta, oliwa z oliwek.
Sposób przygotowania: Groszek gotuję w posolonej wodzie ok. 15 minut. Drobno siekam cebulkę, szczypiorek, koperek. Rozgrzewam patelnię, wlewam odrobinę oliwy. Wrzucam cebule oraz większą część ziół, pozostawiając nieco koperku do śmietany oraz szczypiorku do ozdoby dania. Do śmietany dodaję posiekany koperek, pesto, odrobinę soli i pieprzu. Mieszam i odstawiam. Podsmażam ok 3 minut.
Dodaję ugotowany i odcedzony groszek. Smażę razem z ziołami. Podsmażam z ziołami kolejne 3-4 minuty.
Ubijam jajka i wlewam na patelnię. Smażę aż jajka się zetną a omlet zarumieni. Przekładam na druga stronę i smażę jeszcze chwilę.
Podaję omlet posypany świeżymi ziołami, wcześniej przygotowaną śmietaną.