Sos sojowy łagodny japoński SHOYU BIO 250 ml

Sos sojowy łagodny japoński SHOYU BIO 250 ml

15,00 zł
Brutto
0820-44201
  • ekologiczny, łagodny sos sojowy
  • ze składników pochodzących z Japonii
  • znakomicie pasuje do zup, dań warzywnych, a nawet słodkich deserów
  • najlepsza przyprawa do zupy rybnej
  • bez barwników i konserwantów, w 100% naturalna!

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Łagodny sos sojowy japoński Shoyu

Shoyu to łagodny japoński sos sojowy, który powstaje z ziaren soi, pszenicy i koji (unikatowego japońskiego grzyba). Nasze shoyu jest warzone przy użyciu szczególnie tradycyjnych technik przez Japończyków, którzy wytwarzają shoyu od pokoleń. Shoyu fermentuje przez minimum 12 miesięcy i wyraźnie czuć to w smaku! Wyśmienite w zupach (miso), z makaronem soba i udon, daniach stir-fry lub jako sos do sushi. 

Ekologiczny sos sojowy - bez konserwantów i z eko upraw

Japoński sos Shoyu posiada certyfikat BIO, co oznacza, że jest dla Ciebie całkowicie bezpieczny! Składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, gdzie nie mają kontaktu z żadnymi chemicznymi nawozami ani opryskami. Ich zbiór i przetworzenie odbywają się z wykorzystaniem metod przyjaznych środowisku. Ekologiczny sos sojowy nie zawiera też konserwantów, wzmacniaczy ani barwników! 

sklep ze zdrową żywnością białystok

Łagodny sos sojowy - do czego możesz go zastosować?

  • znakomity do zup kuchni azjatyckiej
  • świetna przyprawa do zupy rybnej
  • doda niezwykłego smaku zupom: pomidorowej, ogórkowej, dyniowej, jarzynowej
  • pasuje bardzo dobrze do dań z warzywami i wszelkich potrawek
  • przełamuje smak bardzo słodkich deserów!
  • w połączeniu z octem ryżowym, chilli i imbirem stworzy cudowną marynatę do mięsa wołowego
  • sos sojowy ma słonawy smak, jeśli dodajesz go do potraw, pamiętaj o tym, żeby nie dodawać już soli lub dodać jej bardzo mało! :)

BIO sos sojowy Shoyu - dodatkowe informacja

  • SKŁADNIKI: woda, ziarno soi*, pszenica*, sól morska, Koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 264 kJ / 62 kcal; Tłuszcz - 0,10 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g; Węglowodany - 6,90 g w tym cukry - 0 g; Białko - 8,80 g; Sól - 12,2 g; Błonnik - 0,70 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt zawiera  gluten.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Holandia; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Japonia; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 250 ml.; Producent: TerraSana, Waaier 10, 2451VV LEIMUIDEN; Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Przepis z sosem sojowym - żeberka w marynacie

Nie masz pomysłu, jak wykorzystać sos sojowy japoński w swojej kuchni? Podpowiadamy Ci, jak zrobić pyszne pieczone żeberka w marynacie z ketchupu i sosu sojowego!

SKŁADNIKI: 1,5 kg żeberek wieprzowych, 2 cebule, 1/2 puszki krojonych pomidorów, 1 łyżka miodu, 2 łyżki sosu sojowego łagodnego, 2 łyżki, majeranku, 1 łyżka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego.

Kluski śląskie: 1 kg ziemniaków, mąka ziemniaczana 1/4 objętości ugotowanych ziemniaków,
sól.


PRZYGOTOWANIE: Żeberka myjemy i kroimy co drugą kość. Dodajemy do nich przyprawy: majeranek, słodką paprykę, pieprz oraz sos sojowy, pomidory, miód i pokrojoną w piórka cebulę, Mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Po tym czasie przekładamy żeberka z marynatą do rękawa do pieczenia. Umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym (bez pokrywki) i pieczemy 2 godziny- przez 15 minut w 200 stopniach, później w 180 stopniach.

Kluski śląskie: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Układamy je w misce i wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Zagniatamy. Odrywamy po kawałku i formujemy w kulki, robiąc palcem dziurkę. Wrzucamy na wrzątek (do osolonej wody) i gotujemy je 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch.

TerraSana

Często kupowane razem:

  • Sos sojowy łagodny japoński SHOYU BIO 250 ml
  • +
  • BIO SOS POMIDOROWY DLA DZIECI BEZGLUTENOWY
  • +
  • BIO Pomidory Pelati bez skóry w puszce Alce Nero 400 g
  • Cena całkowita: 40,40 zł
info Jedna z tych pozycji ma inną dostępność  Pokaż szczegóły
15 innych produktów w tej samej kategorii: