BIO Pomidory Pelati bez skóry w puszce Alce Nero 400 g
(2,22 zł /100 g)
- ekologiczne pomidory w puszce Pelati
- z włoskich, ekologicznych upraw
- z pomidorów rosnących w najlepszym klimacie
- znakomite jako przekąska prosto z puszki
- świetnie sprawdzą się jako dodatek do zup, sosów, dań włoskich
- w opisie znajdziesz przepis na sos pomidorowy do pizzy
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne pomidory w puszcze Pelati - pomidory z Włoch
Ekologiczne pomidory pelati. Stanowią wyśmienitą przekąskę lub dodatek do sałatek, sosów i past pomidorowych. Są ekologiczne, nie zawierają konserwantów, są w 100% naturalne i bezpieczne. Pochodzą z włoskich upraw, gdzie panują idealne warunki do wzrostu pomidorów.
BIO, EKO włoskie pomidory w puszce
Ekologiczne pomidory bez skórki Alce Nero produkowane są z pomidorów o regularnych, podłużnych kształtach, charakteryzujących się wysoką zawartością cukru i intensywnie czerwonym kolorem. Uprawa pomidorów odbywa się na otwartych polach. Pomidory są przetwarzane w celu zachowania smaków, aromatów i właściwości odżywczych.
Ich dojrzewanie odbywa się jednocześnie na roślinie, aby móc skoncentrować zbiory w lipcu, sierpniu i wrześniu, zapewniając równomierność dojrzewania. Zgodnie z rozporządzeniem organicznym nie stosuje się syntetycznej obróbki i stosuje się wyłącznie nawozy organiczne, które zapobiegają zubożeniu gleby i zanieczyszczeniu wody.
Pomidory w puszce bez skóry - do czego możesz ich używać?
- możesz je jeść bezpośrednio po wyjęciu z puszki - to świetna przekąska
- są znakomitym dodatkiem do wielu rodzajów sałatek
- na bazie pomidorów bez skóry Pelati możesz przygotować zupy i sosy
- świetny dodatek do dań włoskich - pizzy, spaghetti, lasagne
- bardzo dobrze komponują się z serami
Pomidory Pelati w puszce Alce Nero - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: pomidory pelati*, sok pomidorowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 89 kJ /22 kcal; Tłuszcz - 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g; Węglowodany - 2,9 g w tym cukry - 2,7 g; Białko - 1,1 g; Sól - 0,04 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI; WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 400 g.; Producent: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy; Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Przepis na sos pomidorowy do pizzy
Robisz pizzę? Pomyśl też o pysznym sosie pomidorowym! Podpowiadamy Tobie, jak go zrobić, używając pomidorów Pelati!
SKŁADNIKI: puszka całych pomidorów w puszcze, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz, zioła do smaku (tymianek, bazylia, oregano), pół łyżeczki miodu (aby pozbyć się kwasoty pomidorów).
PRZYGOTOWANIE: Czosnek obieram i zgniatam. Same pomidory wrzucam na patelnię. Smażę pomidory razem z czosnkiem, około 20 minut, tak do czasu, aż staną się dość miękkie, a część wody odparuje. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, ziołami i miodem. Takie pomidory miksuje lub przecieram przez sito aby sos stał się bardziej jednolity i kremowy. Studzę.
Smacznego! :)