BIO migdały w czekoladzie VEGEMILK CoCoa 70 g
(18,86 zł /100 g)
- ekologiczne migdały oblane eko czekoladą
- zdrowa i pyszna przekąska
- idealne do pracy, czy do szkoły
- wegańskie, bezglutenowe, bez białego cukru
- wszystkie składniki są ekologiczne
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne migdały w ekologicznej czekoladzie! Zdrowa przekąska
Migdały w czekoladzie Vegemylk Cocoa to połączenie najszlachetniejszego z orzechów i naszej niezwykłej kremowej czekolady. Czekolada Vegemilk to aksamitne połączenie surowego ziarna kakaowca z karmelową nutą nektaru z kwiatu palmy kokosowej oraz mleczną słodyczą wody kokosowej. Tłuszcz migdałowy zawiera wiele jednonienasyconych kwasów tłuszczowych posiadających właściwości obniżające poziom cholesterolu we krwi, wpływa także na koncentrację i poprawę pamięci. Podsumowując – duet idealny!
Migdały oblane czekoladą, ale jaka to czekolada!
- BEZ CUKRU BIAŁEGO I GLUTENU: Ciesz się czekoladą bez białego cukru. Nasze czekolady są słodzone nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Niski indeks glikemiczny.GI 35 pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie.
- WEGAŃSKA: Czekolada zawiera wyłącznie wegańskie surowce pozyskiwane z upraw ekologicznych.
- SUROWA CZEKOLADA: Poczuj prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Naprawdę lepiej smakuje bez obróbki w wysokiej temperaturze.
- EKOLOGICZNA: Jedz ekologiczne, a pomożesz naszej planecie. Czekolada, którą kupujesz u nas, jest wytwarzana z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych i etycznego handlu.
Jedz migdały! Bo są zdrowe
Migdały są bardzo zdrowe, a te oblane ekologiczną czekoladą, są do tego jeszcze smaczne. Jakie właściwości maja migdały? Dlaczego warto je jeść? Oto powody!
- są bogatym źródłem witamin z grupy B, m.in. kwasu foliowego i witaminy B6
- witaminę E, która jest kluczowa dla prawidłowej regeneracji naszej skóry
- dostarczają organizmowi wapń, magnez, żelazo, potas, sód, cynk oraz fosfor
- zapobiegają wielu chorobom dzięki zawartości przeciwutleniaczy
- mają dobry wpływa na pracę serca i układ krążenia
- regularne jedzenie migdałów zmniejsza ryzyko zachorowania na miażdżycę, udar
Migdały w czekoladzie CoCoa - dodatkowe informacje
- Składniki: czekolada kokosowa*65 (cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, ziarno kakaowca*, sproszkowany miąższ kokosowy* 16, wanilia BOURBON*), orzechy nerkowca* 35 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- Wartość odżywcza w 100 gramach: Wartość energetyczna 2435 kJ / 587 kcal; Tłuszcz: 45,0 g; w tym kwasy nasycone: 18,0 g;; Węglowodany: 30,0 g; w tym cukry: 30,0 g; Białko: 10,0 g; Sól: 0,1 g; Błonnik: 9,0 g
- Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Informacja alergenna: Produkt może zawierać orzechy