Ekologiczna gorzka czekolada klasyczna - surowa, ręcznie robiona
Ekologiczna czekolada CoCoa gorzka to czekolada robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca. Jest bardzo bogata w magnez, potas i żelazo, bo aż 70% to kakao. Jest to gorzka czekolada wytworzona z surowych ziaren kakaowca, w której gorycz surowego ziarna przenika się z karmelową nutą nektaru z kwiatu palmy kokosowej. Tabliczka tej czekolady zaskakuje łagodnością, przy czym nie jest pozbawiona swojego intensywnego charakteru.
Czekolada gorzka CoCoa - wegańska czekolada bez cukru i glutenu
- BEZ CUKRU BIAŁEGO I GLUTENU: Ciesz się czekoladą bez białego cukru. Nasze czekolady są słodzone nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Niski indeks glikemiczny.GI 35 pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie.
- WEGAŃSKI: Wyłącznie wegańskie surowce pozyskiwane z upraw ekologicznych.
- SUROWA CZEKOLADA: Poczuj prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Naprawdę lepiej smakuje bez obróbki w wysokiej temperaturze.
- EKO: Jedz ekologiczne, a pomożesz naszej planecie. Czekolada, którą kupujesz u nas, jest wytwarzana z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych i etycznego handlu. To w 100% ekologiczna czekolada gorzka, tylko z naturalnych, certyfikowanych składników.


Czekolada CoCoa 70% kakao - dodatkowe informacje
- Składniki: nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, kakao w proszku*, wanilia Bourbon*, zawartość kakao 70%. *Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
- Zawartość opakowania: 40 gramów
- Wartość energetyczna: 2443kJ / 590kcal: Tłuszcz: 45 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g; Węglowodany: 33 g, w tym cukry: 29 g; Błonnik: 10 g, Białko: 8 g, Sól: 0,2 g
- Wszystkie produkty wytwarzane są z surowców ekologicznych, bez użycia chemicznych środków wydłużających termin przydatności, bądź poprawiających walory smakowe. Wyroby po wyprodukowaniu przechowywane są w naszej manufakturze w temp 17-18*C i po zakupie nie powinny być przechowywane w temp. wyższej niż 20*C. Po otwarciu opakowania powinny być spożyte w przeciągu ok 2 tyg.
- Producent: SuroVital, M.Rendak K.Szwed s.c., ul.Św.U.Ledóchowskiej 5/18, 02-972 Warszawa