Kolendra mielona 30 gram

2,58 zł
247A-93169
16 Przedmioty

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry.

Ilość

  • Bezpieczeństwo Płatności Bezpieczeństwo Płatności
  • Darmowa wysyłka od 250 zł! Darmowa wysyłka od 250 zł!
  • Przejrzysta polityka zwrotów Przejrzysta polityka zwrotów

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np.pieprzu ziołowego i curry.

Skład: kolendra mielona 100

Zawartość: 30 gram.

 

Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Karkówka z kolendrą i jałowcem

Składniki:
1 1/2 kg karczku wieprzowego 
Marynata:
1/4 szklanki oleju rzepakowego
3 ząbki czosnku
1 1/2 łyżeczki soli
ziaren czarnego pieprzu
5 owoców jałowca 
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka kuminu (kmin rzymski)
1 łyżeczka mielonej kolendry
liście laurowe
ziela angielskie

Wykonanie

Mięso umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. W moździerzu utrzeć przyprawy: sól, pieprz w ziarnach, majeranek, kolendrę, kumin, jałowiec, ziele i liść laurowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ucierać. Stopniowo dodawać olej cały czas ucierając. Przygotowaną marynatę wylać na mięso i dokładnie je natrzeć. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. W międzyczasie przełożyć mięso 2-3 razy. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Pieczeń piec w 200 stopniach przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec 1 godz. Kolejne 15 minut zapiekać mięso w temp 200 stopni. Przed pokrojeniem odstawić pieczeń na ok. 15 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Smacznego!

Dary Natury

Specyficzne kody

Opinie

Napisz swoją opinię

Kolendra mielona 30 gram

Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry.

Napisz swoją opinię

16 innych produktów w tej samej kategorii: