Kolendra mielona Dary Natury - przyprawa bez chemii
Kolendra mielona służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry. Kolendra Dary Natury to naturalna przyprawa, która nie zawiera żadnych konserwantów ani innych sztucznych substancji. Zawiera bardzo dużo antyoksydantów, a regularne stosowanie kolendry reguluje ciśnienie krwi.
Kolendra mielona - do czego dodawać?
- najlepsza przyprawa do wędlin, pasztetów i konserw
- świetnie przyprawia sałatki
- bardzo dobrze wzmacnia smak potraw rybnych
- idealnie pasuje do dań z ryżem
- dobrze zgrywa się z pieprzem ziołowym i curry jako mieszanka przypraw
- bardzo dobrze przyprawia ziemniaki i puree
Kolendra właściwości. Jak wpływa na Twoje zdrowie?
- ma dużo antyoksydantów, które zapobiegają wielu chorobom cywilizacyjnym
- obniża ciśnienie krwi i zły cholesterol
- przyprawa, która poprawia apetyt
- zapobiega wzdęciom
Kolendra mielona Dary Natury - dodatkowe informacje
- Skład: kolendra mielona 100%
- Zawartość: 30 gram.
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

Kolendra mielona przepis: Karkówka z kolendrą i jałowcem
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pyszną karkówkę z kolendrą i jałowcem
Składniki:
- 1 1/2 kg karczku wieprzowego
Marynata:
Wykonanie
- Mięso umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
- Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
- W moździerzu utrzeć przyprawy: sól, pieprz w ziarnach, majeranek, kolendrę, kumin, jałowiec, ziele i liść laurowy.
- Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ucierać.
- Stopniowo dodawać olej cały czas ucierając.
- Przygotowaną marynatę wylać na mięso i dokładnie je natrzeć.
- Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
- W międzyczasie przełożyć mięso 2-3 razy.
- Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej.
- Pieczeń piec w 200 stopniach przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec 1 godz.
- Kolejne 15 minut zapiekać mięso w temp 200 stopni.
- Przed pokrojeniem odstawić pieczeń na ok. 15 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Smacznego!