Tymianek Dary Natury przyprawa bez chemii 20 gramów
(24,49 zł /100 g)
- tymianek Dary Natury bez chemii
- pomaga w trawieniu tłustych potraw
- dodatek do dań z baraniny, wieprzowiny, kaczki lub gęsi
- stosuje się go do produkcji likierów i syropów
- w opisie znajdziesz przepis na tartę z dodatkiem tymianku
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Naturalny tymianek bez chemii - przyprawa do tłustych dań
Tymianek Dary Natury nie zawiera konserwantów ani innych sztucznych dodatków. Tymianek pomaga w trawieniu tłustych potraw jest więc przydatnym dodatkiem do dań z baraniny, wieprzowiny, kaczki lub gęsi. Ponadto stosuje się go do produkcji likierów i syropów.
Tymianek - przyprawa bez konserwantów
Tymianek Dary Natury to przyprawa w 100% naturalna. Nie zawiera żadnych dodatków, sztucznych substancji. Roślina pochodzi z czystych terenów podlaskich, z niewielkiej wsi Koryciny w gminie Grodzisk w województwie podlaskim. To tutaj, pośród dzikiej roślinności, z dala od miast i dróg, rośnie tymianek, który zbierany jest ręcznie i suszony. Następnie trafia do papierowych opakowań. Później do Twojej półki z przyprawami, a na koniec na talerz, poprawiając smak Twoich dań i poprawiając Twoje zdrowie.
Do czego dodawać tymianek?
- znakomity do dań rybnych
- do drobiu
- świetnie pasuje do tłustych potraw z wieprzowiną, baraniną, kaczką i gęsią
- idealnie przyprawia zupy, sosy i gulasz
- niewielka jego ilość podkreśla też smak...deserów!
Właściwości tymianku
- poprawia trawienie
- zawiera witaminy A, C, E, K
- ma właściwości przeciwkaszlowe
- łagodzi podrażnienie dróg oddechowych
- działa wykrztuśnie, pomaga wydalić śluz z dróg oddechowych
- dostarcza organizmowi minerały (m.in. potas, wapń, fosfor, magnez)
Tymianek przyprawa bez chemii Dary Natury - dodatkowe informacje
- Składniki: tymianek 100%
- Zawartość: 20 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Tymianek - jak używać? Przepis z tymiankiem
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pyszną tartę z marchewką, pietruszką i kozim serem.
Tarta z marchewką, pietruszką i kozim serem
Składniki na ciasto:
Składniki na farsz:
- 3 jajka
- 300 g śmietany
- 100 g koziego sera
- sól, pieprz
- suszony tymianek
- 2 marchewki
- 1 cukinia
- 2 łyżki pesto z pietruszki
Sposób przygotowania:
- Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i włóż na pół godziny do lodówki.
- Następnie cienko rozwałkuj przełóż do formy, ponakłuwaj widelcem i podpiecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
- Jajka wymieszaj ze śmietaną, kozim serem i tymiankiem, marchewki i cukinię pokrój w bardzo cienkie podłużne plastry (możesz użyć obieraczki).
- Na podpieczony spód wyłóż plasterki warzyw, zalej je masą jajeczną.
- Piecz około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
- Podawaj z pesto z pietruszki.