BIO SOS POMIDOROWY PAPAYA-CHILLI (PIKANTNY) BEZGLUTENOWY 350 g
(5,11 zł /100 g)
- bezglutenowy sos pomidorowy
- pikantny sos z dodatkiem chilli
- sos ekologiczny (100% składników ekologicznych)
- idealny do dań z makaronem i ryżem
- w opisie przepis na danie z BIO ostrym sosem pomidorowym!
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
BIO sos pomidorowy z papaya i chilii - pikantny, bezglutenowy sos do dań z makaronem i ryżem!
- ma tylko ekologiczne składniki
- nie zawiera konserwantów i ulepszaczy
- ma pikantny smak
- wegański sos pomidorowy
- nie zawiera mleka, glutenu i drożdży
- znakomity do dań z makaronem czy ryżem
Pikantny SOStry!
Sos pomidorowy z chilii jest znakomity dla miłośników nieco ostrzejszej jazdy przy stole. Jeśli lubisz dania ostre, pikantne i szukasz ostrego sosu do makaronu czy ryżu, ten produkt jest dla Ciebie idealny.
- papryczka chilli sprawia, że sos jest ostrzejszy niż zwykły sos pomidorowy
- dodatek pieprzu i imbiru wzmacnia ostrość
- papaya dodaje lekko słodkawego posmaku
Głównym składnikiem sosu jest ekologiczny koncentrat pomidorowy, dlatego mimo pikantnego smaku, czuć w nim wyraźnie smak prawdziwych pomidorów.
Sos pomidorowy bez glutenu
Pikantny sos pomidorowy nie zawiera glutenu, więc jeśli nie możesz go jeść lub po prostu chcesz wykluczyć go ze swojej diety, wybierz bezglutenowy sos pomidorowy marki Zwergenweise.
- odpowiedni dla osób z celiakią
- mogą go jeść osoby z nietolerancją glutenu
BIO sos pomidorowy - bezpieczny i zdrowy!
Chcesz być BIO człowiekiem? To proste! Jesteś tym, co jesz, więc co zrobić, żeby być BIO? Jeść BIO produkty! Bezglutenowy sos pomidorowy z papaya i chilli jest BIO, bo wszystkie składniki do jego wytworzenia są w 100% ekologiczne. Rosły na uprawach ściśle kontrolowanych i spełniających najwyższe normy rolnictwa ekologicznego. Możesz go jeść spokojnie, bez sprawdzania składu. Jeśli jednak chcesz to zrobić, przeczytaj go poniżej. :)
SKŁADNIKI
koncentrat pomidorowy*(60), woda, papryka*, przecier z papai*(6), cebula*, syrop jabłkowy*, sól morska, ocet brandy*, olej słonecznikowy*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, chili*(0,05),
imbir*, pieprz*
*certyfikowany składnik ekologiczny
- Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
- Porcja dla dwóch osób.
- Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
- Zawartość słoiczka: 350 gramów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
podgrzać w garnku i podawać na gorąco
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 259/61
Tłuszcz: 1,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodan: 9,7 g
w tym cukry: 7,7 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku dni.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio: jest
BEZ GLUTENU
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
Zwergenwiese Naturkost GmBH
Langacker 1
24887 Silberstedt
Deutschland
DYSTRYBUTOR
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Przepis z pikantnym sosem pomidorowym
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Hiszpańska zapiekanka makaronowa
Składniki
500 g makaronu
4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 duża cebula
2 różnokolorowe papryki (np. żółta i czerwona)
3 ząbki czosnku
400 g pomidorów z puszki w zalewie (pelati)
50 g sosu pomidorowego papaya chilli
100 g surowej, dojrzewającej szynki, najlepiej hiszpańskiej jamon serrano
150 g cienkiej paprykowanej hiszpańskiej kiełbasy chorizo
200 g sera, najlepiej hiszpańskiego queso manchego, ewentualnie dojrzałego cheddara
pieprz i sól
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oliwy, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w cienkie półplasterki cebulę i obrane z gniazd nasiennych pokrojone w paski papryki. Dusimy, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy drobno posiekany czosnek, po chwili wrzucamy sos pomidorowy, pomidory wraz z zalewą oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Dusimy na niewielkim ogniu ok. 15 min. Gdy sos zbyt zgęstnieje, podlewamy odrobiną wody. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Makaron mieszamy z sosem.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni. Podajemy na gorąco.
Smacznego!