

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Oliwa z oliwek o smaku cytrynowym to wyborne połączenie oliwek i świeżych cytryn, które dodaje się w całości podczas produkcji. Oliwka ta jest idealna do sałatek, grillowanych ryb i mięs. Tłoczona na greckiej wyspie Zakynthos w rodzinnym młynie Aristeon, którego tradycje sięgają 1850 roku. Tłoczona z najlepszych oliwek, najbardziej dojrzałych. Ma lekko cytrynowy smak. Oliwa z cytryną posiada certyfikat TUV Hellas i jest oznaczona symbolem Chronione Oznaczenia Geograficzne. Puszka nie przepuszcza światła ani powietrza, dzięki czemu oliwa zachowuje świeżość, walory smakowe i wartości odżywcze na długo czas.
Oliwa z oliwek o smaku cytrynowym to doskonałe połączenie oliwek i świeżych cytryn, które dodawane są w całości podczas tłoczenia. Ta oliwka jest idealna do sałatek, grillowanych ryb i mięs. Jej smak jest tak delikatny, że polubią go także dzieci!
Oliwę z oliwek Aristeon tłoczy się z najwyższej jakości oliwek, rosnących na przepięknej, greckiej wyspie Zakhynthos. To tam mają idealne warunki do wzrostu przez cały rok. Te, które trafiają do młyna Aristeon, zbierane są w najlepszym momencie wzrostu, kiedy zdecydowanie najlepiej nadają się do tłoczenia.
Najwyższa jakość oliwek jest bardzo istotna, ale równie istotny jest sam proces tłoczenia oliwy. To on gwarantuje najwyższą jakość i zmysłowy smak. Dodatkowo, w młynie utrzymywana jest idealna dla oliwek temperatura poniżej 27 stopni, co pomaga zachować wyjątkowe właściwości oliwy z cytryną.
Wyjątkowy smak i jakość oliwy nie biorą się znikąd. Żeby finalnie powstał produkt tak wysokiej jakości, trzeba mieć doświadczenie. Młyn Aristeon na greckiej wyspie Zakhynthos, to rodzinna wytwórnia, która ma bardzo bogate tradycje w produkcji oliwy. Oliwa z oliwek powstaje tam od 1850 roku! W tym miejscu znają się na oliwie, jak mało gdzie, i kochają to, co robią. Obok młyna znajduje się muzeum, w którym można oglądać eksponaty - maszyny do zbierania oliwek i tłoczenia oliwy.
Jakość produkcji, staranna uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek z dodatkiem cytryny jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG).
Co jest największym wrogiem oliwy? Są to: promienie słoneczne i powietrze. Dzięki szczelnie zamkniętej, nieprzezroczystej puszce, masz gwarancję, że oliwa zachowa wszystkie swoje właściwości. Dodatkowo nakrętka, która szczelnie zamyka się po pierwszym otwarciu, pozwala zachować smak i zapach oliwy na bardzo długo... Posiada niską kwasowość i intensywny zapach.
Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek. Oliwa z dodatkiem cytryny ma niską kwasowość i intensywny zapach. Świetnie pasuje do sałatek, jako dodatek do marynaty do mięsa oraz słodkich wyrobów.