

(10,00 zł /100 ml)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Oliwa z oliwek o smaku gorzkiej pomarańczy to doskonałe połączenie oliwek i świeżej gorzkiej pomarańczy, które dodaje się w całości podczas produkcji. Oliwka ta jest idealna do zielonych sałatek, marynowanych mięs, ciast, ryb. Szczelnie zamknięta puszka, nie przepuszczająca światła i powietrza sprawia, że oliwa zachowuje wartości odżywcze i walory smakowe na długo! Oliwa tłoczona jest na greckiej wyspie Zakynthos, w młynie Aristeon. Aristeon z greckiego to "doskonałość". I nie jest to przypadek. Dlaczego? Przeczytaj! :)
Najwyższej jakości oliwa i mielone w całości, świeże pomarańcze - poczujesz to już po odkręceniu puszki. Oliwa gra w nim pierwsze skrzypce, a pomarańcze dodają nutkę smaku od siebie. Jej smak jest bardzo delikatny, dlatego oliwę Aristeon polubią także dzieci! Posiada niską kwasowość i intensywny zapach.
Oliwa Aristeon zamknięta jest w szczelnej puszce, która nie przepuszcza promieni słonecznych ani powietrza. A to właśnie te dwa czynniki mogą być największymi wrogami oliwy. Dzięki zamknięciu oliwy w tak szczelnej puszce, na długo pozostaje świeża i smaczna. Będziesz mógł/mogła bardzo cieszyć się jej smakiem, nawet długo po otwarciu. Jej świeżość i jakość gwarantuje także materiał wyściełający puszkę - najwyższej jakości poliester, który gwarantuje zachowanie walorów smakowych.
Młyn Aristeon powstał w 1850 roku, a lata doświadczeń w uprawie oliwek i tłoczeniu oliwy zapewniają najwyższą jakość produktów. W młynie Aristeon oliwę się kocha! Warto wspomnieć, że na terenie młyna znajduje się muzeum, w którym oglądając eksponaty, można zobaczyć, jak przez dziesięciolecia zmieniały się sposoby zbierania oliwek i tłoczenia oliwy.
Oliwa Aristeon z pomarańczą powstaje ze wspólnego przemiału oliwek i całych pomarańczy.
Najlepsza oliwa jest z Grecji! Dlaczego? Oliwki rosną tam przez cały rok, bo mają tam najlepszy klimat do wzrostu. A te, które są wykorzystywane do tłoczenia oliwy Aristeon, są zbierane w najlepszym okresie dojrzewania. Duże znaczenie mają warunki tłoczenia. Dlatego w tłoczni Aristeon utrzymywana jest temperatura poniżej 27 stopni, co dodatkowo pozwala zachować walory smakowe oliwy.
Jakość produkcji, uprawa oliwek i warunki panujące w tłoczni potwierdzone są specjalnym certyfikatem firmy TUV HELLAS. Oliwa z oliwek z pomarańczą jest także oznaczona symbolem Chronione Oznaczenie Geograficzne Zakynthos (ChOG).
Oliwa z oliwek ma szerokie zastosowanie w kuchni. Oliwa doskonale komponuje się z warzywami, sałatkami, czy daniami z makaronem. Idealnie nadaje się także do sosów, czy do obiadowych surówek. Oliwa z dodatkiem pomarańczy ma niską kwasowość i intensywny zapach. Świetnie pasuje do sałatek, jako dodatek do marynaty do mięsa oraz słodkich wyrobów. Świetnie poprawia smak ryb.