Nasiona na kiełki Brokuł Włoski Diet Food 20 gramów

Nasiona na kiełki Brokuł Włoski Diet Food 20 gramów

7,90 zł

(39,50 zł /100 g)

Brutto
B04F-271E3
  • nasiona na kiełki brokuła włoskiego
  • bardzo zdrowe kiełki, zawierające dużo witaminy C i białka
  • możesz dodać je do bardzo wielu dań 
  • w opisie przepis na sałatkę z kiełkami

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Nasiona na kiełki brokuła włoskiego - niewiele kalorii - wiele wartości!

Kiełki brokuła włoskiego to roślina w bardzo wczesnej fazie wzrostu. Zachowuje wtedy bardzo dużo wartości odżywczych, które są łatwo przyswajalne. Dzięki nasionom w domu możesz wyhodować pełne witamin i minerałów kiełki brokuła. Później dodasz je do bardzo wielu dań, poprawiając ich walory zdrowotne i... wygląd. 

Kiełki brokuła wartości odżywcze

Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci. Co zawierają kiełki brokuła?

  • beta karoten 
  • witaminę C, B6, kwas foliowy i luteinę
  • bardzo dużo białka, które jest łatwo przyswajalne
  • witaminę K

Jakie właściwości mają kiełki brokułu? 

Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie. 

  • wzmacniają odporność organizmu 
  • mają niski indeks glikemiczny, regulują poziom cukru we krwi
  • wpływają pozytywnie na wzrok 
  • usuwają toksyny w organizmie 
  • łagodzą objawy astmy i alergii 

Kiełki brokuła do czego dodawać?

Kiełki brokułu mogą być świetnym dodatkiem do bardzo wielu potraw. Można ją posiekać jak szczypiorek i dodać na przykład do twarożku, zupy, surówki czy sałatki. Znakomicie komponuje się z daniami z sosem i z warzywami. Możesz je położyć na swoją ulubioną kanapkę, wzgobacając jej wygląda i walory zdrowotne. Może być dobrym dodatkiem do Twojego ulubionego koktajlu. 

Jeśli chcesz szybko i właściwie wyhodować rzeżuchę, użyj do tego KIEŁKOWNICY ZE ZDROWEGO SKLEPU

Nasiona na kiełki brokuła - dodatkowe informacje

  • Masa netto: 20 g
  • Pochodzenie: Włochy
  • Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
  • Informacje dodatkowe: Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
  • Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
  • Przechowywać w suchym miejscu.

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Kiełki brokuła przepis: Wiosenna sałatka z kiełkami brokuła, buraczkami, awokado, serem feta skropiona olejem z pestek dyni i sosem balsamicznym

Składniki

  • 2 średniej wielkości buraki,
  • Kiełki brokułu,
  • ½ awokado,
  • Ser feta – około 150 g,
  • Sól, świeżo mielony pieprz,
  • 3 łyżki oleju z pestek dyni,
  • Krem balsamico,
  • 2 łyżki pestek dyni,
  • Łyżka owoców granatu,
  • 1 łyżka siemienia lnianego,

Wykonanie

  1. Buraki myjemy dokładnie i gotujemy około 1 godz. Ugotowane studzimy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w paski.
  2. Awokado obieramy i kroimy w paski, a fetę w kostkę. Pestki dyni i siemienia lnianego prażymy około 5 minut na suchej patelni do uzyskania złotego koloru.
  3. Kiełki układamy na talerzu, na to dajemy paski  buraka, awokado, ser feta, prażone pestki i doprawimy solą, pieprzem Na koniec posypujemy owocami granatu i polewamy olejem i balsamico.

Smacznego!

DIET-FOOD