Nasiona na kiełki  Alfalfa Lucerna Diet Food 80 gramów

Nasiona na kiełki Alfalfa Lucerna Diet Food 80 gramów

6,50 zł
Brutto
12D0-427EE
  • nasiona na kiełki lucerny
  • bardzo zdrowe, z witaminami i składnikami odżywczymi
  • znakomity dodatek do wielu dań
  • w opisie znajdziesz przepis na roladki z łososia z kiełkami

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Nasiona na kiełki lucerny Alfalfa - Diet Food - takie niewielkie a tak wiele potrafią!

Nasiona na kiełki lucerny to roślina w bardzo wczesnej fazie wzrostu, kiedy cechuje się bardzo wieloma łatwo przyswajalnymi witaminami i składnikami odżywczymi. Wzmacniają odporność, spowalniają procesy starzenia, zwiększają witalność. Możesz dodać je do bardzo wielu dań, na ciepło, na zimno, do przekąsek a nawet koktajli! 

Kiełki lucerny Alfalfa - właściwości

Dążąc do zapewnienia swego istnienia poprzez kolejne pokolenia organizmy żywe koncentrują w nasieniu najcenniejsze wartości odżywcze. Natura jednak w pełni udostępnia te wartości dopiero po uzyskaniu sygnału, że rodzi się nowe życie. To cudowne ożywienie łączy się z ułatwieniem spożytkowania wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, enzymów, mikro- i makro-elementów, a także węglowodanów i białek w wyjątkowo łatwo przyswajalnej postaci. Co zawierają kiełki lucerny i jakie mają właściwości? 

  • jest jednym z najbogatszych źródeł żelaza - poprawia stan krwi, zapobiega anemii 
  • zawiera dużo chlorofilu, który poprawia odporność organizmu i odtruwa go, usuwając z niego toksyny
  • jest bogata w beta-karoten, witaminy B, C, D, E i K
  • dostarcza organizmowi bardzo wiele minerałów: potas, żelazo, wapń, magnez, mangan, krzem i fosfor

Z tego powodu kiełki lucerny polecane są osobom, które: 

  • mają problemy z układem pokarmowym - cierpią na wrzody, wzdęcie, problemy trawienne
  • chcą poprawić stan jelit - lucerna sprzyja rozwojowi dobrych bakterii w jelitach
  • chorują na dnę moczanową 
  • cierpią na problemy z układem moczowym 
  • mają podwyższony poziom złego cholesterolu w organizmie 

Kiełki lucerny Alfalfa - do czego stosować?

Kiełkowanie nasion jest złożonym procesem biochemicznym, podczas którego uśpione siły witalne rośliny w sposób naturalny przywracane są do wzmożonej aktywności biologicznej. Forma kiełkowania i żywe barwy tworzą tworzą walory ozdobne w połączeniu z wyjątkowymi zaletami konsumpcyjnymi, w sposób istotny uzupełniają wartości odżywcze pożywienia. Pamiętajmy, że wzbogacając domowe menu możemy również zadbać o swoje zdrowie. Jak więc wzbogacić menu kiełkami lucerny? Do czego można ją zastosować? 

Zalecana porcja kiełków do spożycia dziennie jest niewielka, dlatego możesz dosypywać je do bardzo wielu potraw, w niewielkich ilościach. Dobrze komponują się z zupami, sosami, daniami z mięsem i warzywami. Możesz dodać kiełki lucerny do sałatek, kanapek i innych przekąsek. Jeśli pokroisz kiełki Alfalfa jak szczypiorek - dodaj je do twarożku, a poprawisz jego smak! 

Jeśli chcesz szybko i właściwie wyhodować lucernę, użyj do tego KIEŁKOWNICY ZE ZDROWEGO SKLEPU

Nasiona na kiełki lucerny - dodatkowe informacje

  • Masa netto: 80 g
  • Pochodzenie: Włochy
  • Wyprodukowane przez: Diet-Food, Magazyn zbytu: Warszawa, ul. Żeromskiego 66
  • Informacje dodatkowe: Nasiona niezaprawiane, siła kiełkowania - kontrolowana.
  • Uwaga: dla zachowania pełnej siły kiełkowania - nasiona do czasu wysiewu chronić przed światłem. W czasie kiełkowania nawadniać 2 razy na dobę.
  • Przechowywać w suchym miejscu.

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Kiełki Alfalfa przepis: Roladki z łososia z mieszanką kiełków

Składniki

  • 50 g twarogu
  • 50 g sera roquefort
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 40 g mieszanki kiełków (np. lucerny i rzeżuchy)
  • 1/2 pęczka szczypioru

Sposób przygotowania

Ucieramy twaróg z serem roquefort i śmietaną na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekany szczypior, odkładając 6 długich i grubych łodyżek. Farszem smarujemy plastry łososia, posypujemy kiełkami, zwijamy w rulony i przekrawamy je na pół. Każdą porcję obwiązujemy łodyżką szczypioru.

DIET-FOOD