BIO Mus owocowy z wiśni Zwergenwiese 225 g
(7,14 zł /100 g)
- BIO mus wiśniowy, w 100% ekologiczny
- świetny do kanapek, ciast, deserów
- bezglutenowy, wegański
- w opisie znajdziesz przepis na crepe z mascarpone i musem
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Mus wiśniowy ekologiczny - bezglutenowy - aż 70% to owoce!
Ekologiczny mus wiśniowy. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Idealny również jako deser do budyniu z kaszy manny, lodów czy jako nadzienia do ciast. Wszystkie składniki są EKO, pochodzą z miejsc, w których stosuje się wyłącznie naturalne metody uprawy.
Mus to mus! Moc EKO owoców
Aż 70% musu to owoce! I to nie byle owoce, a owoce pochodzące z ekologicznych miejsc, gdzie stosuje się tylko naturalne metody uprawy. Certyfikat BIO potwierdza, że cały proces uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli i spełnia najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Mus z eko wiśni jest bardzo pyszny, czuć w nim bardzo wyraźny, głęboki smak świeżych wiśni. Nie ma w nim chemicznych nawozów, sztucznych oprysków. To w pełni bezpieczny produkt, który możesz bez obaw dodawać do wielu rodzajów potraw.
Wegański mus wiśniowy, bezglutenowy mus wiśniowy - MUSisz spróbować
Jeśli jesteś wege - ten mus jest dla Ciebie. Zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego - ekologiczne owoce, syrop z agawy, sok z cytryny, wszystko wegańskie. Mus wiśniowy Zwergenwiese jest także bezglutenowy. Mogą go bez przeszkód jeść osoby z celiakią i nietolerancją glutenu lub każdy, kto postanowił wykluczyć z diety gluten.
BIO mus wiśniowy - do czego go stosować?
Mus jest bardzo uniwersalny. W Twojej kuchni spełni bardzo wiele ról i na pewno będziesz z niego zadowolona/zadowolony. Zobacz, do czego możesz go używać.
- do kanapek
- do ciast i ciasteczek
- do lodów
- jako nadzienie do bułek i ciastek
- jako "smarowidło" do naleśników
Mus wiśniowy bezglutenowy Zwergenwiese - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: wiśnie*(70), syrop z agawy*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa; *certyfikowany składnik ekologiczny
- Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 682/161 kJ/kcal.;Tłuszcz:0,3 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g; Węglowodany: 38 g; w tym cukry: 34 g; Białko: 0,8 g; Sól: 0,03 g
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: BEZ GLUTENU; WEGETARIAŃSKI
- Producent: Zwergenwiese Naturkost GmBH, Langacker 1, 24887 Silberstedt, Deutschland
- Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Mus wiśniowy przepis: Crepe z mascarpone i musem malinowym
Składniki
- 250 g mąki ryżowej
- 4 jajka
- 500 ml mleka
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki cukru brązowego
- 50 g masła
- łyżeczka cynamonu
- opakowanie serka mascarpone 250 g
- gorzka czekolada do dekoracji
- 100 g musu z wiśni
Przygotowanie:
- Jajka roztrzepujemy widelcem, do miski wsypujemy mąkę, sól, cynamon i cukier, a następnie wlewamy rozbite żółtka z białkami.
- Mieszamy składniki łyżką drewnianą i stopniowo dodajemy mleko.
- Na koniec roztapiamy masło w rondelku i dodajemy do ciasta.
- Wszystko dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dosyć płynne.
- Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, w końcu ciasto już go ma :)
- Wlewamy łychą ciasto i sprawnym ruchem ręki rozprowadzamy je po całej patelni.
- Smażymy każdą stronę około minuty, aż do zrumienienia.
- Na naleśniku rozsmarowujemy mascarpone i mus wiśniowy.
- Wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.
Smacznego!