BIO Mus owocowy z wiśni Zwergenwiese 225 g

BIO Mus owocowy z wiśni Zwergenwiese 225 g

16,06 zł

(7,14 zł /100 g)

Brutto
CB27-679C7
  • BIO mus wiśniowy, w 100% ekologiczny 
  • świetny do kanapek, ciast, deserów 
  • bezglutenowy, wegański 
  • w opisie znajdziesz przepis na crepe z mascarpone i musem

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Mus wiśniowy ekologiczny - bezglutenowy - aż 70% to owoce!

Ekologiczny mus wiśniowy. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Idealny również jako deser do budyniu z kaszy manny, lodów czy jako nadzienia do ciast. Wszystkie składniki są EKO, pochodzą z miejsc, w których stosuje się wyłącznie naturalne metody uprawy. 

Mus to mus! Moc EKO owoców

70% musu to owoce! I to nie byle owoce, a owoce pochodzące z ekologicznych miejsc, gdzie stosuje się tylko naturalne metody uprawy. Certyfikat BIO potwierdza, że cały proces uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli i spełnia najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Mus z eko wiśni jest bardzo pyszny, czuć w nim bardzo wyraźny, głęboki smak świeżych wiśni. Nie ma w nim chemicznych nawozów, sztucznych oprysków. To w pełni bezpieczny produkt, który możesz bez obaw dodawać do wielu rodzajów potraw. 

Wegański mus wiśniowy, bezglutenowy mus wiśniowy - MUSisz spróbować

Jeśli jesteś wege - ten mus jest dla Ciebie. Zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego - ekologiczne owoce, syrop z agawy, sok z cytryny, wszystko wegańskie. Mus wiśniowy Zwergenwiese jest także bezglutenowy. Mogą go bez przeszkód jeść osoby z celiakią i nietolerancją glutenu lub każdy, kto postanowił wykluczyć z diety gluten. 

BIO mus wiśniowy - do czego go stosować? 

Mus jest bardzo uniwersalny. W Twojej kuchni spełni bardzo wiele ról i na pewno będziesz z niego zadowolona/zadowolony. Zobacz, do czego możesz go używać.

  • do kanapek
  • do ciast i ciasteczek 
  • do lodów
  • jako nadzienie do bułek i ciastek 
  • jako "smarowidło" do naleśników

Mus wiśniowy bezglutenowy Zwergenwiese - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: wiśnie*(70), syrop z agawy*, zagęszczacz: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa; *certyfikowany składnik ekologiczny
  • Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 682/161 kJ/kcal.;Tłuszcz:0,3 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g; Węglowodany: 38 g; w tym cukry: 34 g; Białko: 0,8 g; Sól: 0,03 g
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: BEZ GLUTENU; WEGETARIAŃSKI
  • Producent: Zwergenwiese Naturkost GmBH, Langacker 1, 24887 Silberstedt, Deutschland
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Mus wiśniowy przepis: Crepe z mascarpone i musem malinowym

Składniki

  • 250 g mąki ryżowej
  • 4 jajka
  • 500 ml mleka
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 50 g masła
  • łyżeczka cynamonu
  • opakowanie serka mascarpone 250 g
  • gorzka czekolada do dekoracji
  • 100 g musu z wiśni

Przygotowanie:

  1. Jajka roztrzepujemy widelcem, do miski wsypujemy mąkę, sól, cynamon i cukier, a następnie wlewamy rozbite żółtka z białkami.
  2. Mieszamy składniki łyżką drewnianą i stopniowo dodajemy mleko.
  3. Na koniec roztapiamy masło w rondelku i dodajemy do ciasta.
  4. Wszystko dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dosyć płynne.
  5. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, w końcu ciasto już go ma :)
  6. Wlewamy łychą ciasto i sprawnym ruchem ręki rozprowadzamy je po całej patelni.
  7. Smażymy każdą stronę około minuty, aż do zrumienienia.
  8. Na naleśniku rozsmarowujemy mascarpone i mus wiśniowy.
  9. Wierzch posypujemy startą gorzką czekoladą.

Smacznego!

Zwergenweise