BIO mus owocowy malinowy bezglutenowy Zwergenwiese 225 g
(7,14 zł /100 g)
- ekologiczny mus malinowy
- świetny do kanapek, ciast, deserów
- bezglutenowy, wegański
- w opisie znajdziesz przepis na mini serniczki z musem
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny mus malinowy (70% owoców) bezglutenowy BIO - 225 g przyjemności!
BIO mus z wysoką zawartością owoców. Aż 70% musu to owoce! Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Składniki musu są ekologiczne, pochodzą z naturalnych, ekologicznych terenów, gdzie stosuje się wyłącznie naturalne metody uprawy. Mus jest idealny dla dzieci, świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników.
BIO mus malinowy - do czego go stosować?
Mus z malinami jest bardzo uniwersalny. W Twojej kuchni spełni bardzo wiele ról i na pewno będziesz z niego zadowolona/zadowolony. Zobacz, do czego możesz go używać.
- do kanapek
- do ciast i ciasteczek
- do lodów
- jako nadzienie do bułek i ciastek
- jako "smarowidło" do naleśników
Mus to mus! Moc EKO owoców
Aż 70% musu malinowego to owoce! I to nie byle owoce, a owoce pochodzące z ekologicznych miejsc, gdzie stosuje się tylko naturalne metody uprawy. Certyfikat BIO potwierdza, że cały proces uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli i spełnia najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Mus z eko malin jest bardzo pyszny, czuć w nim bardzo wyraźny, głęboki smak świeżych malin. Nie ma w nim chemicznych nawozów, sztucznych oprysków. To w pełni bezpieczny produkt, który możesz bez obaw dodawać do wielu rodzajów potraw.
Wegański mus malinowy, bezglutenowy mus malinowy - MUSisz spróbować
Jeśli jesteś wege - ten mus jest dla Ciebie. Zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego - ekologiczne owoce malin, syrop z agawy, sok z cytryny, wszystko wegańskie. Mus malinowy Zwergenwiese jest także bezglutenowy. Mogą go bez przeszkód jeść osoby z celiakią i nietolerancją glutenu lub każdy, kto postanowił wykluczyć z diety gluten.
Ekologiczny mus malinowy Zwergenwiese - dodatkowe informacje
- Składniki: maliny*(70), syrop z agawy*, sok cytrynowy*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa. *certyfikowany składnik ekologiczny
- Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 605/143 kJ/kcal.; Tłuszcz: 0,5 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g; Węglowodany: 32 g; w tym cukry: 30 g; Białko: 0,8 g; Sól: 0,05 g.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Niemcy; BEZ GLUTENU; WEGETARIAŃSKI
- Producent: Zwergenwiese Naturkost GmBH, Langacker 1, 24887 Silberstedt, Deutschland
- Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Przepis z musem owocowym: Mini serniczki z musem malinowym na spodzie z brownie
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- 4 jajka
- 200 g masła
- 1/3 szk. cukru
- 1/3 szk. mąki
- 1 łyżeczka soli
- Masa serowa:
- 300 g serków waniliowych
- 1 łyżka żelatyny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 100 ml śmietanki 30
- 200 ml kremówki
- 1 -2 łyżki cukru pudru
- kilka malin
Przygotowanie:
- Zaczynam od przygotowania spodu: szklane naczynie ustawiam na garnku z gotującą się wodą, wrzucam kawałki czekolady i rozpuszczam ją. Dodaję masło pokrojone na mniejsze kawałki i mieszając łączę z czekoladą.
- Kiedy masa jest już jednolita, ściągam miskę z garnka. Dodaję cukier, sól i jajka, łączę składniki.
- Na koniec do miski przesiewam mąkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam ciasto. Gotową masę wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut, do tzw. suchego patyczka.
- Kiedy ciasto się piecze, przygotowuję koleją warstwę deseru. Do szklanki wsypuję żelatynę, wlewam gorącą wodę i mieszam, aż żelatyna się rozpuści, zostawiam do ostygnięcia.
- Serki waniliowe lekko miksuję, dodaję cukier waniliowy i wlewam śmietankę, następnie stopniowo wlewam przestudzoną żelatynę i jeszcze chwilkę miksuję.
- Z ostudzonego ciasta wycinam teraz spód deseru i zostawiam go w formie. Ja zrobiłam kilka mniejszych porcji ale deser można tez przygotować prościej – wylać warstwę z serka i śmietanki na wystudzone ciasto, wsadzić do lodówki a kiedy lekko stężeje wylać na nią mus malinowy i całość schłodzić. Uwaga: jeśli robicie deser w formie 25x30 to trzeba zrobić masę serową z 450 g. serków, 150 ml śmietanki i 1,5 łyżki żelatyny, a musu użyć 450 g.
- Na wykrojone ciasto wykładam masę serową – mniej więcej do połowy wysokości formy, łyżką wygładzam wierzch a ręcznikiem papierowym wycieram formę wewnątrz. Deser wkładam do lodówki by masa serowa lekko się ścisnęła.
- Mus wykładam na lekko stężałą masę serową, deser ponownie wstawiam do lodówki.
- Przed podaniem serniczki delikatnie wyciągam z formy, dekoruję bitą śmietaną, którą przygotowałam z mocno schłodzonej kremówki i cukru pudru, na wierzch malinka i gotowe.