BIO mus owocowy malinowy bezglutenowy Zwergenwiese 225 g

BIO mus owocowy malinowy bezglutenowy Zwergenwiese 225 g

16,06 zł

(7,14 zł /100 g)

Brutto
B173-47391
  • ekologiczny mus malinowy
  • świetny do kanapek, ciast, deserów 
  • bezglutenowy, wegański 
  • w opisie znajdziesz przepis na mini serniczki z musem 

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny mus malinowy (70% owoców) bezglutenowy BIO - 225 g przyjemności!

BIO mus z wysoką zawartością owoców. Aż 70% musu to owoce! Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Składniki musu są ekologiczne, pochodzą z naturalnych, ekologicznych terenów, gdzie stosuje się wyłącznie naturalne metody uprawy. Mus jest idealny dla dzieci, świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników. 

BIO mus malinowy - do czego go stosować? 

Mus z malinami jest bardzo uniwersalny. W Twojej kuchni spełni bardzo wiele ról i na pewno będziesz z niego zadowolona/zadowolony. Zobacz, do czego możesz go używać.

  • do kanapek
  • do ciast i ciasteczek 
  • do lodów
  • jako nadzienie do bułek i ciastek 
  • jako "smarowidło" do naleśników

Mus to mus! Moc EKO owoców

Aż 70% musu malinowego to owoce! I to nie byle owoce, a owoce pochodzące z ekologicznych miejsc, gdzie stosuje się tylko naturalne metody uprawy. Certyfikat BIO potwierdza, że cały proces uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli i spełnia najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Mus z eko malin jest bardzo pyszny, czuć w nim bardzo wyraźny, głęboki smak świeżych malin. Nie ma w nim chemicznych nawozów, sztucznych oprysków. To w pełni bezpieczny produkt, który możesz bez obaw dodawać do wielu rodzajów potraw. 

Wegański mus malinowy, bezglutenowy mus malinowy - MUSisz spróbować

Jeśli jesteś wege - ten mus jest dla Ciebie. Zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego - ekologiczne owoce malin, syrop z agawy, sok z cytryny, wszystko wegańskie. Mus malinowy Zwergenwiese jest także bezglutenowy. Mogą go bez przeszkód jeść osoby z celiakią i nietolerancją glutenu lub każdy, kto postanowił wykluczyć z diety gluten. 

Ekologiczny mus malinowy Zwergenwiese - dodatkowe informacje

  • Składniki: maliny*(70), syrop z agawy*, sok cytrynowy*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa. *certyfikowany składnik ekologiczny
  • Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 605/143 kJ/kcal.; Tłuszcz: 0,5 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g; Węglowodany: 32 g; w tym cukry: 30 g; Białko: 0,8 g; Sól: 0,05 g.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Niemcy; BEZ GLUTENU; WEGETARIAŃSKI
  • Producent: Zwergenwiese Naturkost GmBH, Langacker 1, 24887 Silberstedt, Deutschland
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystok  sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis z musem owocowym: Mini serniczki z musem malinowym na spodzie z brownie

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 4 jajka
  • 200 g masła
  • 1/3 szk. cukru
  • 1/3 szk. mąki
  • 1 łyżeczka soli
150 g. musu malinowego 
  • Masa serowa:
  • 300 g serków waniliowych
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 100 ml śmietanki 30

Dekorowanie:
  • 200 ml kremówki
  • 1 -2 łyżki cukru pudru
  • kilka malin

Przygotowanie:

  1. Zaczynam od przygotowania spodu: szklane naczynie ustawiam na garnku z gotującą się wodą, wrzucam kawałki czekolady i rozpuszczam ją. Dodaję masło pokrojone na mniejsze kawałki i mieszając łączę z czekoladą.
  2. Kiedy masa jest już jednolita, ściągam miskę z garnka. Dodaję cukier, sól i jajka, łączę składniki.
  3. Na koniec do miski przesiewam mąkę i delikatnie, ale dokładnie mieszam ciasto. Gotową masę wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut, do tzw. suchego patyczka.
  4. Kiedy ciasto się piecze, przygotowuję koleją warstwę deseru. Do szklanki wsypuję żelatynę, wlewam gorącą wodę i mieszam, aż żelatyna się rozpuści, zostawiam do ostygnięcia.
  5. Serki waniliowe lekko miksuję, dodaję cukier waniliowy i wlewam śmietankę, następnie stopniowo wlewam przestudzoną żelatynę i jeszcze chwilkę miksuję.
  6. Z ostudzonego ciasta wycinam teraz spód deseru i zostawiam go w formie. Ja zrobiłam kilka mniejszych porcji ale deser można tez przygotować prościej – wylać warstwę z serka i śmietanki na wystudzone ciasto, wsadzić do lodówki a kiedy lekko stężeje wylać na nią mus malinowy i całość schłodzić. Uwaga: jeśli robicie deser w formie 25x30 to trzeba zrobić masę serową z 450 g. serków, 150 ml śmietanki i 1,5 łyżki żelatyny, a musu użyć 450 g.
  7. Na wykrojone ciasto wykładam masę serową – mniej więcej do połowy wysokości formy, łyżką wygładzam wierzch a ręcznikiem papierowym wycieram formę wewnątrz. Deser wkładam do lodówki by masa serowa lekko się ścisnęła.
  8. Mus wykładam na lekko stężałą masę serową, deser ponownie wstawiam do lodówki.
  9. Przed podaniem serniczki delikatnie wyciągam z formy, dekoruję bitą śmietaną, którą przygotowałam z mocno schłodzonej kremówki i cukru pudru, na wierzch malinka i gotowe. 
Zwergenweise
2 innych produktów w tej samej kategorii: