BIO Mus owocowy jagodowy bezglutenowy Zwergenwiese 225 g
(7,14 zł /100 g)
- BIO mus jagodowy, w 100% ekologiczny
- świetny do kanapek, ciast, deserów
- bezglutenowy, wegański
- w opisie znajdziesz przepis na kruche ciasto z musem i bezą
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Mus jagodowy (70% owoców) bezglutenowy BIO - 225 g przyjemności!
Ekologiczny mus jagodowy. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Idealny również jako deser do budyniu z kaszy manny, lodów czy jako nadzienia do ciast. Wszystkie składniki są EKO, pochodzą z miejsc, w których stosuje się wyłącznie naturalne metody uprawy.
Mus to mus! Moc EKO owoców
Aż 70% musu to owoce! I to nie byle owoce, a owoce pochodzące z ekologicznych miejsc, gdzie stosuje się tylko naturalne metody uprawy. Certyfikat BIO potwierdza, że cały proces uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli i spełnia najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Mus z eko jagód jest bardzo pyszny, czuć w nim bardzo wyraźny, głęboki smak świeżych jagód. Nie ma w nim chemicznych nawozów, sztucznych oprysków. To w pełni bezpieczny produkt, który możesz bez obaw dodawać do wielu rodzajów potraw.
Wegański mus jagodowy, bezglutenowy mus jagodowy - MUSisz spróbować
Jeśli jesteś wege - ten mus jest dla Ciebie. Zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego - ekologiczne owoce, syrop z agawy, sok z cytryny, wszystko wegańskie. Mus jagodowy Zwergenwiese jest także bezglutenowy. Mogą go bez przeszkód jeść osoby z celiakią i nietolerancją glutenu lub każdy, kto postanowił wykluczyć z diety gluten.
BIO mus jagodowy - do czego go stosować?
Mus jest bardzo uniwersalny. W Twojej kuchni spełni bardzo wiele ról i na pewno będziesz z niego zadowolona/zadowolony. Zobacz, do czego możesz go używać.
- do kanapek
- do ciast i ciasteczek
- do lodów
- jako nadzienie do bułek i ciastek
- jako "smarowidło" do naleśników
Mus jagodowy bezglutenowy Zwergenwiese - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: jagody*(70), syrop z agawy*, sok z cytryny*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 529/125 kJ/kcal.; Tłuszcz: 0,3 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g;; Węglowodany: 29 g; w tym cukry: 28g; Białko: 0,5 g; Sól: 0,05 g
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Niemcy; BEZ GLUTENU; WEGETARIAŃSKI
- Producent: Zwergenwiese Naturkost GmBH; Langacker 1; 24887 Silberstedt; Deutschland
- Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Mus jagodowy przepis: Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą
Składniki:
Kruche ciasto:
- mąka pszenna (30 dag)
- cukier (3 łyżki)
- masło (15 dag)
- żółtka (4 sztuki)
- mus jagodowy
Beza:
- białka (4 sztuki)
- cukier puder (2 łyżki)
Sposób przygotowania
- Żółtka ucieram z cukrem, dodaję porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórki masła i wszystko razem zagniatam.Gotowe rozwałkowuję na placek.
- Średniej wielkości tortownicę wykładam papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i posypuję bułka tartą. Do tak przygotowanej tortownicy wkładam ciasto, nakłuwam widelcem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 10 min.
- W tym czasie białka ubijam na sztywną pianę dodając cukier.
- Mus wykładam na podpieczone ciasto,
- przykrywam ubitymi białkami i ponownie wstawiam do piekarnika na 30-35 min.