BIO Mus owocowy jagodowy bezglutenowy Zwergenwiese 225 g

BIO Mus owocowy jagodowy bezglutenowy Zwergenwiese 225 g

16,06 zł

(7,14 zł /100 g)

Brutto
D016-295BD
  • BIO mus jagodowy, w 100% ekologiczny 
  • świetny do kanapek, ciast, deserów 
  • bezglutenowy, wegański 
  • w opisie znajdziesz przepis na kruche ciasto z musem i bezą

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Mus jagodowy (70% owoców) bezglutenowy BIO - 225 g przyjemności!

Ekologiczny mus jagodowy. Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Idealny również jako deser do budyniu z kaszy manny, lodów czy jako nadzienia do ciast. Wszystkie składniki są EKO, pochodzą z miejsc, w których stosuje się wyłącznie naturalne metody uprawy. 

Mus to mus! Moc EKO owoców

Aż 70% musu to owoce! I to nie byle owoce, a owoce pochodzące z ekologicznych miejsc, gdzie stosuje się tylko naturalne metody uprawy. Certyfikat BIO potwierdza, że cały proces uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli i spełnia najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Mus z eko jagód jest bardzo pyszny, czuć w nim bardzo wyraźny, głęboki smak świeżych jagód. Nie ma w nim chemicznych nawozów, sztucznych oprysków. To w pełni bezpieczny produkt, który możesz bez obaw dodawać do wielu rodzajów potraw. 

Wegański mus jagodowy, bezglutenowy mus jagodowy - MUSisz spróbować

Jeśli jesteś wege - ten mus jest dla Ciebie. Zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego - ekologiczne owoce, syrop z agawy, sok z cytryny, wszystko wegańskie. Mus jagodowy Zwergenwiese jest także bezglutenowy. Mogą go bez przeszkód jeść osoby z celiakią i nietolerancją glutenu lub każdy, kto postanowił wykluczyć z diety gluten. 

BIO mus jagodowy - do czego go stosować? 

Mus jest bardzo uniwersalny. W Twojej kuchni spełni bardzo wiele ról i na pewno będziesz z niego zadowolona/zadowolony. Zobacz, do czego możesz go używać.

  • do kanapek
  • do ciast i ciasteczek 
  • do lodów
  • jako nadzienie do bułek i ciastek 
  • jako "smarowidło" do naleśników

Mus jagodowy bezglutenowy Zwergenwiese - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: jagody*(70), syrop z agawy*, sok z cytryny*, substancja żelująca: pektyna jabłkowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 529/125 kJ/kcal.; Tłuszcz: 0,3 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g;; Węglowodany: 29 g; w tym cukry: 28g; Białko: 0,5 g;  Sól: 0,05 g
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Niemcy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Niemcy; BEZ GLUTENU; WEGETARIAŃSKI
  • Producent: Zwergenwiese Naturkost GmBH; Langacker 1; 24887 Silberstedt; Deutschland
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Mus jagodowy przepis: Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą

Składniki:

Kruche ciasto:

  • mąka pszenna (30 dag)
  • cukier (3 łyżki)
  • masło (15 dag)
  • żółtka (4 sztuki)
  • mus jagodowy

Beza:

Sposób przygotowania

  1. Żółtka ucieram z cukrem, dodaję porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórki masła i wszystko razem zagniatam.Gotowe rozwałkowuję na placek.
  2. Średniej wielkości tortownicę wykładam papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i posypuję bułka tartą. Do tak przygotowanej tortownicy wkładam ciasto, nakłuwam widelcem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 10 min.
  3. W tym czasie białka ubijam na sztywną pianę dodając cukier.
  4. Mus wykładam na podpieczone ciasto,
  5. przykrywam ubitymi białkami i ponownie wstawiam do piekarnika na 30-35 min.
Zwergenweise
2 innych produktów w tej samej kategorii: