

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.
Czarny ryż jest pożywny i odżywczy. Dlatego nie żałuj go sobie w kuchni! Nie bez powodu jest określany "Królem Ryżów", bo wyjątkowo wygląda, wyjątkowo smakuje i ma wyjątkowe walory odżywcze. Jeśli nie do końca masz pomysł, do czego możesz wykorzystać czarny ryż, podpowiadamy!
Dlaczego warto wybrać czarny ryż ekologiczny? Bo to ekoLOGICZNY wybór. Masz bowiem pewność (potwierdza to certyfikat BIO), że czarny ryż BIO Planet jest w 100% bezpieczny i naturalny. Nie ma kontaktu z żadnymi chemicznymi substancjami, zarówno w czasie wzrostu, zbioru i przetworzenia. Nie zawiera konserwantów, barwników i żadnych sztucznych substancji. Dzięki temu zachowuje 100% wartości zdrowotnych i możesz go jeść w spokoju, nie odbije Ci się czkawką! :)
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pyszny czarny ryż z pieczarkami! :)
SKŁADNIKI: szklanka ryżu czarnego pełnoziarnistego, ząbek czosnku, 2 cebule, 8 pieczarek, papryka czerwona, kilka sztuk suszonych pomidorów, pęczek świeżej kolendry (opcjonalnie pietruszki), szczypta soli morskiej, pieprz, olej kokosowy do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Gotujemy uprzednio moczony całą noc ryż czarny (1 szklanka ryżu czarnego na 2 szklanki wody). Pod koniec gotowania dodajemy przeciśnięty przez praskę (lub drobno poszatkowany) ząbek czosnku.
Na tłuszczu kokosowym podsmażamy poszatkowaną cebulę. Gdy się zrumieni dodajemy pokrojone pieczarki i paprykę. Chwilę smażymy.
Dodajemy pokrojone suszone pomidory. Całość dusimy 5-10minut (można dodać nieco wody).
Pod koniec smażenia dodajemy poszatkowaną kolendrę, pieprz i sól.