Ekologiczne pestki dyni BIO Planet to zdrowa przekąska i pyszny dodatek do dań!
- doskonała przekąska dla każdego
- pestki delikatnie prażone, niesolone
- można je dodawać do sałatek, zup, posypywać desery
- mają dużo białka i innych składników odżywczych
- bezpieczny produkt z certyfikatem BIO
Pestki dyni ekologiczne bezpieczne i pyszne
Pestki dyni BIO Planet są ekologiczne, posiadają certyfikat BIO, który potwierdza, że:
- dynie rosły na uprawach w 100% ekologicznych
- nie stosowano tam żadnych herbicydów i pestycydów
- uprawy podlegały ścisłej kontroli i spełniały najwyższe standardy jakości
- pestki dyni w 100% ekologiczne i bezpieczne

Pestki dyni kocha każda gospodyni!
Przede wszystkim to znakomita przekąska na surowo. Dodadzą energii Tobie w pracy, a Twojemu dziecku w szkole! Posilą i zniwelują głód podczas rodzinnej wycieczki czy spaceru. Świetnie smakują też podczas rodzinnego seansu filmowego czy podczas wspólnego wieczoru przed telewizorem.
Pestki dyni są w kuchni bardzo uniwersalne, dlatego każda gospodyni bardzo często z nich korzysta. Do czego świetnie się nadadzą?
- znakomite jako dodatek do pieczywa
- super dodatek do sałatek
- świetnie pasują do musli
- idealne do ciast i deserów z orzechami lub jako ich zamiennik
- zrobisz z nich pyszną pastę kanapkową
Pestka dyni zdrowszym Cię czyni
Syp pestki dyni do wszystkiego, co możliwe, bo są naprawdę zdrowe! Mają bardzo dużo właściwości odżywczych, zawierają szereg minerałów i witamin, które mają bardzo pozytywny wpływ na zdrowie całego organizmu.
- zawierają witaminę C która wpływa pozytywnie na układ odpornościowy a także stawy i kości
- mają dużo witaminy E - odpowiada ona m.in. za prawidłową krzepliwość krwi
- są bogatym źródłem witaminy B6 odpowiadająca za pracę układu nerwowego i wpływa na prawidłowe ciśnienie krwi
- zawierają kwasy omega3, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi
- dostarczają organizmowi dużo magnezu, fosforu, potasu, cynku, wapnia
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna- 541 kcal (2264 KJ)
- białko- 25,0 g
- węglowodany- 18,0 g
- tłuszcz- 45,0 g
Zawartość opakowania
Certyfikat Nr
PL-EKO-07
07904
Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno
Przepis na danie z pestkami dyni
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak wykorzystać pestki dyni i przygotować pyszne pesto bazyliowe! :)
Składniki
- 130 g świeżych listków bazylii
- 60 g prażonych pestek dyni
- 60 g sera Cheddar
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 70 ml oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Do rozdrabniacza wkładamy prażone pestki dyni i miksujemy. Rozdrobnione pestki przesypujemy do naczynia.
- Ser Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
- Następnie do rozdrabniacza dodajemy listki bazyliowe, 2 do 3 ząbków czosnku, starty ser Cheddar i około 2 łyżek oliwy z oliwek. Wszystko rozdrabniamy przez chwilę, nie dopuszczając do powstania jednolitej papki.
- Do delikatnie rozdrobnionej zawartości dodajemy wcześniej zmiksowane pestki dyni oraz pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko miksujemy przez kilka sekund. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.