Kakao ekologiczne o obniżonej zawartości tłuszczu BIO Ameryka.
Kakao ekologiczne o obniżonej zawartości tłuszczu BIO Ameryka to wyjątkowy produkt, który wyróżnia się znacząco niższą ilością tłuszczu w porównaniu z kakao klasycznym. Posiada certyfikat BIO oraz jest sproszkowane, wykonane z mielonych, najwyższej jakości ziaren kakaowca. Każdy składnik tego kakao jest w 100% certyfikowany jako ekologiczny, co gwarantuje jego doskonałą jakość. Doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast i deserów, nadając im wyjątkowego aromatu i smaku.
Kakao BIO - ekologiczne w 100%
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane zostało z najwyższej jakości ziaren kakaowca. W uprawie kakaowca stosowano tylko naturalne nawozy, nie stosowano w nich żadnych sztucznych środków ochrony roślin, pestycydów ani herbicydów. Przez to jest to bezpieczne kakao, które ze spokojem możesz pić i dodawać do innych dań, delektując się wyjątkowym, głębokim smakiem.
Kakao o niższej zawartości tłuszczu
Kakao BIO Ameryka ma obniżoną zawartość tłuszczu. Jest to produkt zalecany szczególnie osobom, które regularnie stosują w swojej diecie kakao i używają go dość często. To także dobra opcja dla osób dbających o linię, ta wersja kakao dostarcza organizmowi mniej tłuszczu niż kakao "nieodtłuszczone".
Do czego stosować kakao o obniżonej zawartości tłuszczu?
- do picia wodą lub mlekiem
- do ciast, wypieków
- dodatek do owsianki, koktajli
- znakomity do posypywania deserów
- do przygotowania domowej, gorzkiej czekolady
Kakao BIO - kto powinien je stosować?
Kakao to znakomity produkt dla osób, które dbają o zdrowie. Dlaczego? W składzie ma bardzo wiele minerałów i składników odżywczych, które mają bardzo pozytywny wpływ na działanie organizmu.
- zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy, magnezu, witamina C witamina B, cynk, potas
- zalecane dla osób pracujących umysłowo
- świetne dla uczniów, studentów
- poprawiają nastrój osobom z zaburzeniami humoru i mają skłonności do depresji
- znakomite dla każdego, kto dba o zdrową i zbilansowaną dietę
- wspomaga działanie mózgu u osób narażonych na ciągły stres
Dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1475 kJ / 354 kcal; Tłuszcz - 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g; Węglowodany - 19,5 g w tym cukry - 2,4 g; Błonnik - 32,5 g; Białko - 28 g; Sól - 0,1 g
- INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- SZCZEGÓŁY: Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Peru; WEGETARIAŃSKI
- Zawartość opakowania: 200 g.
- Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
PRODUKT Z CERTYFIKATEM BIO
Przepis na dżem "czekowiśnia"
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować dżem z kakao i wiśnią! :)
Dżem czekowiśnia
5 i 1/2 słoiczków o pojemności 280 gramów.
Składniki:
- 2.3 kg już wydrylowanych wiśni< przed drylowaniem ok 2.7 kg>
- 700- 800 g cukru
- 50 g kakao
- 1/2 szklanki wody
Przygotowanie:
- Wiśnie przełożyć do dużego garnka i zasypać cukrem, doprowadzić do zagotowania.
- Po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć wiśnie, aż dżem będzie gęsty (u mnie tym razem trwało to dosyć długo ok 3 godziny i 15 minut)
- Smażenie można rozłożyć sobie na 2 lub 3 dni. Ja jednak smażę tylko 1 dzień, jestem po prostu zbyt niecierpliwa.
- Kiedy dżem jest gotowy połowę przełożyć do gorących słoików, do drugiej połowy wlać rozmieszane kakao z wodą i smażyć jeszcze przez chwile, mieszając, żeby nie utworzyły się grudki.
- Każdy słoik dobrze zakręcić i pasteryzować przez ok 15- 20 minut od zagotowania wody.