BIO KAKAO o obniżonej zawartości tłuszczu 200 gramów

BIO KAKAO o obniżonej zawartości tłuszczu 200 gramów

27,20 zł

(13,60 zł /1 kg)

Brutto
E8AF-684DA
  • ekologiczne, sproszkowane kakao
  • obniżona zawartość tłuszczu 
  • z najwyższej jakości ziaren kakaowca
  • ma wytrawny, kakaowy smak 
  • dodatek do wypieków, deserów i innych dań
  • w opisie przepis na dżem czekowiśnia!

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Płatności ratalne i odroczone!

a także BLIK i One to Click

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Kakao ekologiczne o obniżonej zawartości tłuszczu BIO Ameryka. 

Kakao ekologiczne o obniżonej zawartości tłuszczu BIO Ameryka to wyjątkowy produkt, który wyróżnia się znacząco niższą ilością tłuszczu w porównaniu z kakao klasycznym. Posiada certyfikat BIO oraz jest sproszkowane, wykonane z mielonych, najwyższej jakości ziaren kakaowca. Każdy składnik tego kakao jest w 100% certyfikowany jako ekologiczny, co gwarantuje jego doskonałą jakość. Doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast i deserów, nadając im wyjątkowego aromatu i smaku.  

Kakao BIO - ekologiczne w 100% 

Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane zostało z najwyższej jakości ziaren kakaowca. W uprawie kakaowca stosowano tylko naturalne nawozy, nie stosowano w nich żadnych sztucznych środków ochrony roślin, pestycydów ani herbicydów. Przez to jest to bezpieczne kakao, które ze spokojem możesz pić i dodawać do innych dań, delektując się wyjątkowym, głębokim smakiem. 

Kakao o niższej zawartości tłuszczu

Kakao BIO Ameryka ma obniżoną zawartość tłuszczu. Jest to produkt zalecany szczególnie osobom, które regularnie stosują w swojej diecie kakao i używają go dość często. To także dobra opcja dla osób dbających o linię, ta wersja kakao dostarcza organizmowi mniej tłuszczu niż kakao "nieodtłuszczone". 

Do czego stosować kakao o obniżonej zawartości tłuszczu?

  • do picia wodą lub mlekiem 
  • do ciast, wypieków 
  • dodatek do owsianki, koktajli 
  • znakomity do posypywania deserów
  • do przygotowania domowej, gorzkiej czekolady

Kakao BIO - kto powinien je stosować?

Kakao to znakomity produkt dla osób, które dbają o zdrowie. Dlaczego? W składzie ma bardzo wiele minerałów i składników odżywczych, które mają bardzo pozytywny wpływ na działanie organizmu. 

  • zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy, magnezu, witamina C witamina B, cynk, potas 
  • zalecane dla osób pracujących umysłowo 
  • świetne dla uczniów, studentów 
  • poprawiają nastrój osobom z zaburzeniami humoru i mają skłonności do depresji
  • znakomite dla każdego, kto dba o zdrową i zbilansowaną dietę
  • wspomaga działanie mózgu u osób narażonych na ciągły stres

Dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1475 kJ / 354 kcal; Tłuszcz - 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g; Węglowodany - 19,5 g w tym cukry - 2,4 g; Błonnik - 32,5 g; Białko - 28 g; Sól - 0,1 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • SZCZEGÓŁY: Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Peru; WEGETARIAŃSKI
  • Zawartość opakowania: 200 g.
  • Producent: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystokPRODUKT Z CERTYFIKATEM BIO 

Przepis na dżem "czekowiśnia"

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować dżem z kakao i wiśnią! :)

Dżem czekowiśnia

5 i 1/2 słoiczków o pojemności 280 gramów. 

Składniki:

  • 2.3 kg już wydrylowanych wiśni< przed drylowaniem ok 2.7 kg>
  • 700- 800 g cukru
  • 50 g kakao
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

  1. Wiśnie przełożyć do dużego garnka i zasypać cukrem, doprowadzić do zagotowania.
  2. Po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć wiśnie, aż dżem będzie gęsty (u mnie tym razem trwało to dosyć długo ok 3 godziny i 15 minut)
  3. Smażenie można rozłożyć sobie na 2 lub 3 dni. Ja jednak smażę tylko 1 dzień, jestem po prostu zbyt niecierpliwa.
  4. Kiedy dżem jest gotowy połowę przełożyć do  gorących słoików, do drugiej połowy wlać rozmieszane kakao z wodą i smażyć jeszcze przez chwile, mieszając, żeby nie utworzyły się grudki.
  5. Każdy słoik dobrze zakręcić i pasteryzować przez ok 15- 20 minut od zagotowania wody.
BIO AMERYKA