

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Przyprawa do rosołu to najłatwiejszy sposób na jego dobre przyprawienie. To naturalna mieszanka ziół i przypraw, które idealnie pasują do rosołu. Dzięki przyprawie Dary Natury nie musisz już szukać sposobu, jak doprawić to jedno z najpopularniejszych dań w Polsce. Po prostu wsypujesz i już! Nie zawiera ona chemii ani konserwantów, więc jest bezpieczna dla całej Twojej rodziny.
Jak zrobić pyszny rosół? Pewnie wiesz, ale największy szkopuł jest w tym, jak dobrze rosół doprawić. Bo to w przyprawach tkwi najwięcej walorów tej potrawy. Jeśli szukasz, jakich ziół użyć do rosołu, właśnie znalazłaś/znalazłeś odpowiedź! Najlepszy sposób na doprawienie rosołu to...gotowa mieszanka przypraw! Zgodnie z tradycyjną kuchnią wszystkie składniki mieszanki świetnie wzmacniają smak rosołu i podkreślają jego walory. W przyprawie znajdziesz m.in. ziele angielskie, koperek, cebulę, pieprz, pietruszkę, liść laurowy, lubczyk.
Składniki: Kura (około 1 kg) 1 szt, Podlaska przyprawa do rosołu- 2 łyżeczki, makaron 200 g, marchewka 2 szt, cebula 1 szt, Pietruszka (korzeń i, natka) 1 szt, mały seler 1 szt, por 1 szt, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 2 szt.
Przygotowanie: Mięso umyj, następnie zalej dwoma litrami zimnej wody. Powoli doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę. Warzywa obierz. Cebulę przekrój na pół. Opal nad gazem lub przypal na patelni. Do wywaru dodaj warzywa, przyprawy oraz dwie łyżeczki Podlaskiej przyprawy do rosołu. Gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 minut, następnie powoli przecedź przez gęste sito lub przez gazę. Rosół powinien być klarowny. Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę, mięso z kury w drobne kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem, warzywami i mięsem, posypany natką pietruszki. W razie potrzeby możesz doprawić rosół solą i pieprzem.