Makaron bezglutenowy - QUADRETTI to pyszny i zdrowy smak. Idealny dla osób, które są uczulone na gluten. Firma Bezgluten jest wiodącym w Polsce producentem żywności bezglutenowej, dlatego szczególną uwagę przykłada do tego z jakich surowców tworzone są produkty dla Państwa. Są w tym zakresie bezkompromisowi i stanowczy, oferują tylko produkty spełniające wszystkie wymagania, posiadające wszelkie możliwe certyfikaty i wyniki badań. Wszystko po to, by zasiadając do stołu z pełnym przekonaniem i spokojem mogli Państwo cieszyć się jakością ich wyrobów. Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, jaj oraz mleka.
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1499 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,02 g
Masa netto: 500 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 7-9 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Producent:
Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych
BEZGLUTEN s.c.
Posądza 128
32-104 Koniusza, k.Krakowa.