Miód Gryczany Bartnik 400 g
(6,02 zł /100 g)
- miód gryczany z pasieki "Bartnik Sądecki"
- zawiera dużo magnezu i witaminy C
- działa dobrze na układ krążenia
- ma lekko ostry, lekko piakący smak
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Miód gryczany Bartnik w słoiczku 400 g
Jeśli zależy Ci na uzupełnieniu niedoboru magnezu i wzmocnieniu układu odpornościowego najlepsze co możesz zrobić to zakupić nasz miód gryczany. Regularnie spożywany dostarczy organizmowi ważnych związków witaminowo-mineralnych, ureguluje trawienie, a zawarta w nim rutyna poprawi przyswajalność witaminy C. Miód gryczany uważany jest za jeden z najzdrowszych miodów. Szczególnie ceniony za wysoką zawartość magnezu i żelaza dzięki którym wzmacnia pracę mięśnia sercowego i naczyń krwionośnych. Dowiedziono również, że ten rodzaj miodu pozytywnie wpływa na pamięć i koncentrację.
Miód gryczany to zdrowie wprost z natury
Zmagasz się z uporczywym kaszlem? Tu także sprawdzi się miód gryczany. Dzięki zawartości choliny osłoni wątrobę i nerki, zmniejszy szkodliwość używek i jest polecany w kuracji antynowotworowej. Nasza propozycja spożywania miodu gryczanego: rozpuść łyżkę miodu gryczanego w szklance letniej wody wieczorem i wypij rano na czczo na 30 minut przed śniadaniem. Taka kuracja poprawi twoją odporność, wygląd skóry, trawienie, stan naczyń włosowatych oraz samopoczucie:)
Zabarwienie ma ciemne, aż do brunatnego. Przechowywany przez dłuższy czas w warunkach umożliwiających dostęp światła, zmienia barwę na ciemnobrunatną, prawie czarną. Krystalizuje, tworząc grube, twarde kryształy, osadzające się w płynnym osoczu miodowym. Po krystalizacji przyjmuje najczęściej barwę brązową. Smak ma ostry, a nawet lekko piekący. Miód gryczany zawiera szczególnie dużo łatwo przyswajalnego magnezu. Zawiera dużo fruktozy.
- Producent: Gospodarstwo Pasieczne "SĄDECKI BARTNIK" sp. z o.o. Stróże 235, 33-331 Stróże
Przepis na grzyby z miodem gryczanym i gorczycą
Składniki:
- borowiki, małe i zdrowe
Zalewa - 1 szklanka octu 10
- 4 szklanki wody
- 2 łyżki miodu gryczanego
- 2 łyżeczki gorczycy
- 1 łyżka cukru
Dodatki do słoików - liście laurowe
- ziele angielskie
- pieprz czarny ziarnisty
- 2 cebule
- 1 łyżka soli do obgotowania grzybów
1. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć gąbeczką i wodą jeśli potrzeba. Obgotować w osolonej wodzie przez ok.30 minut, odcedzić na sicie.
2. Zagotować składniki zalewy.
3. Przestudzone grzyby przełożyć do słoików, u góry ułożyć pokrojoną w pióra cebulę. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziarno ziela angielskiego, pieprzu i kilka ziaren gorczycy. Zalać zalewą, zakręcić nowymi zakrętkami i pasteryzować 15 minut.