Miód Gryczany Bartnik 400 g

Miód Gryczany Bartnik 400 g

24,09 zł

(6,02 zł /100 g)

Brutto
4CCB-5999B
  • miód gryczany z pasieki "Bartnik Sądecki"
  • zawiera dużo magnezu i witaminy C
  • działa dobrze na układ krążenia
  • ma lekko ostry, lekko piakący smak
Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Miód gryczany Bartnik w słoiczku 400 g

Jeśli zależy Ci na uzupełnieniu niedoboru magnezu i wzmocnieniu układu odpornościowego najlepsze co możesz zrobić to zakupić nasz miód gryczany. Regularnie spożywany dostarczy organizmowi ważnych związków witaminowo-mineralnych, ureguluje trawienie, a zawarta w nim rutyna poprawi przyswajalność witaminy C. Miód gryczany uważany jest za jeden z najzdrowszych miodów. Szczególnie ceniony za wysoką zawartość magnezu i żelaza dzięki którym wzmacnia pracę mięśnia sercowego i naczyń krwionośnych. Dowiedziono również, że ten rodzaj miodu pozytywnie wpływa na pamięć i koncentrację.

Miód gryczany to zdrowie wprost z natury

Zmagasz się z uporczywym kaszlem? Tu także sprawdzi się miód gryczany. Dzięki zawartości choliny osłoni wątrobę i nerki, zmniejszy szkodliwość używek i jest polecany w kuracji antynowotworowej. Nasza propozycja spożywania miodu gryczanego: rozpuść łyżkę miodu gryczanego w szklance letniej wody wieczorem i wypij rano na czczo na 30 minut przed śniadaniem. Taka kuracja poprawi twoją odporność, wygląd skóry, trawienie, stan naczyń włosowatych oraz samopoczucie:)

Zabarwienie ma ciemne, aż do brunatnego. Przechowywany przez dłuższy czas w warunkach umożliwiających dostęp światła, zmienia barwę na ciemnobrunatną, prawie czarną. Krystalizuje, tworząc grube, twarde kryształy, osadzające się w płynnym osoczu miodowym. Po krystalizacji przyjmuje najczęściej barwę brązową. Smak ma ostry, a nawet lekko piekący. Miód gryczany zawiera szczególnie dużo łatwo przyswajalnego magnezu. Zawiera dużo fruktozy. 

  • Producent: Gospodarstwo Pasieczne "SĄDECKI BARTNIK" sp. z o.o. Stróże 235, 33-331 Stróże

Przepis na grzyby z miodem gryczanym i gorczycą

Składniki:

1. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć gąbeczką i wodą jeśli potrzeba. Obgotować w osolonej wodzie przez ok.30 minut, odcedzić na sicie. 
2. Zagotować składniki zalewy.
3. Przestudzone grzyby przełożyć do słoików, u góry ułożyć pokrojoną w pióra cebulę. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziarno ziela angielskiego, pieprzu i kilka ziaren gorczycy. Zalać zalewą, zakręcić nowymi zakrętkami i pasteryzować 15 minut.

Zobacz także