

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Jedna szklanka soku z młodego jęczmienia naładuje Cię energią na cały dzień. Zawiera całą gamę łatwo przyswajalnych witamin, które są bardzo ważne dla współczesnego, przejedzonego ale nieodżywionego, człowieka. Autorka tej książki, Barbara Simonsohn, udowadnia i podpiera swoje tezy badaniami naukowymi nad młodym jęczmieniem, że sok z młodego jęczmienia to niezwykłe wartościowe, naturalne źródło witamin i minerałów. Jak się okazuje, ilość żelaza w soku z jęczmienia jest pięć razy wyższa niż w szpinaku. Poza tym zawiera on wiele składników mineralnych takich jak magnez, potas, miedź i cynk, które pomogą wyrównać niedobór substancji odżywczych. Dlatego młody jęczmień zaliczany jest do żywności funkcjonalnej.
Autorka udowadnia, że młody jęczmień działa szczególnie korzystnie przy zaburzeniach koncentracji, demencji starczej, depresji czy stanach wyczerpania. Łagodzi stres, dodaje energii, przeciwdziała osteoporozie oraz likwiduje problemy skórne. Jęczmień możesz wysiewać w domu lub stosować suszone preparaty czy tabletki. Młody jęczmień – źródło energii i zdrowia i o tym jest ta bardzo ciekawa i naukowa książka!
Jak czytamy na stronie lubimyczytac.pl, Barbara Simonsohn studiowała nauki społeczne i posiada dyplom z zakresu politologii. Dawała kursy z zakresu ochrony środowiska, naturalnych upraw rolnych i naturalnego ogrodnictwa oraz zajmowała się intensywnie problematyką odżywiania - jak twierdzi, doszła do tego poprzez własne kłopoty zdrowotne. Jest dietetyczką i instruktorką reiki. W obydwu tematach prowadzi kursy w wielu krajach świata. Autorka wielu książek o zdrowym odżywianiu. Regularnie jeździ do Indii, gdzie oprócz medytowania udziela bezpłatnie lekcji angielskiego dzieciom w domu sierot. Popiera projekty Moringa dot. ekologii w różnych krajach.