Ekologiczna herbata YOGI TEA® Green Energy- zielona energia 30,6 g
(48,70 zł /100 g)
- herbata Yogi Tea dodająca energii
- ekologiczna herbata z certyfikatem BIO
- w składzie jest sencha - królewska odmiana zielonej herbaty
- zawiera guaranę, trawę cytrynową, imbir, bez
- orzeźwiająca, owocowa, aromatyczna
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczna herbata Yogi Tea zielona energia. Jej przesłanie to "medytacja w ruchu"
- Zielona herbata zwiększa naszą wewnętrzną czujność i poprawia koncentrację.
- Bycie świadomym i czujnym zapewnia nam lepszą perspektywę umożliwia nam skupioną obecność.
- Rozkoszuj się walorami tej herbaty YOGI TEA® zawierającej mieszankę tradycyjnie zastosowanej guarany z lasów tropikalnych i łagodnej zielonej herbaty.
- Mięta, trawa cytrynowa i czarny bez nadają tej wybornej mieszance świeżego, owocowego smaku.
- Subtelne przesłanie tej herbaty to „medytacja w ruchu”.
BYOgi Tea to Twoja nowa BIO herbata
Herbata Yogi Tea czerpie swoją energię z najwyższej jakości liści herbacianych, które rosną w nieskażonym klimacie, na plantacjach ekologicznych, naturalnych. Wykorzystuje się na nich tylko naturalne metody uprawy, a pola herbaciane nie mają kontaktu z żadnymi herbicydami i pestycydami. To herbata w 100% ekologiczna, bezpieczna i dzięki temu charakteryzuje się wyjątkowo głębokim, naturalnym smakiem i bardzo przyjemnym aromatem.
Yogi Tea Green Energy - składniki, dzięki którym medytujesz
Wyczerpany? Orzeźwiający smak tej herbaty na pewno Cię naładuje. Owocowa werbena cytrynowa i kwiat czarnego bzu z odrobiną imbiru, guarany i wyciągu z kombuczy nadają zielonej herbacie coś elektryzującego. W ten sposób YOGI TEA® Green Energy doda Ci energii i równocześnie wzmocni Cię w całkowicie naturalny sposób!
- Sencha, używana przez nas zielona herbata jest również nazywana „królewską odmianą zielonej herbaty”. Jednoczy ona w sobie najlepsze właściwości zielonego krzewu herbacianego, zaś jej świeży, charakterystyczny smak uwypukla się w sposób szczególnie wyważony.
- Trawa cytrynowa. W Azji południowo-wschodniej ta aromatyczna roślina lecznicza i przyprawowa jest znana również pod nazwą „ziela na gorączkę“. Zawiera ona olejki eteryczne i ma silny, cytrynowo - świeży smak. Do dziś nie jest jasne, skąd pochodzi ta roślina z rodziny wiechlinowatych, stosowana głównie w kuchni azjatyckiej.
- Guarana jest rośliną występującą głównie w dorzeczu Amazonki, atamtejsi Indianie przypisują jej moc zamieszkującej w niej boskiej istoty. Dorasta ona, pnąc się jak liana, do wysokości 12 metrów i należy do rodziny mydleńcowatych. Jej pomarańczowo-czerwone owoce mają lekko gorzkawy smak i zawierają dużo kofeiny.
- Mięta pieprzowa. Odkryte dopiero w roku 1696 i powstałe przypuszczalnie przez przypadek skrzyżowanie mięty rzecznej i dzikiej zalicza się obecnie do roślin leczniczych o największym znaczeniu na świecie. Smak mięty pieprzowej jest lekko pikantny i jest ona bardzo popularna na świecie dzięki swemu orzeźwiającemu aromatowi i cennym składnikom. W roku 2004 została wybrana rośliną leczniczą roku.
- Imbir. Od ponad 3.000 lat imbir jest używany na Dalekim Wschodzie jako roślina przyprawowa i lecznicza. Posiada on owocowo-ostry smak i zawiera oprócz różnych witamin również olejki eteryczne oraz cenne minerały.
- Kwiaty bzu czarnego. Już Hipokrates, najbardziej znany lekarz starożytności, określał czarny bez mianem „apteczki“. Liczne substancje czynne, jak witaminy C i B, olejki eteryczne czy kwasy owocowe uczyniły z tego lekko gorzkawo smakującego krzewu jedną z najbardziej znanych na świecie roślin leczniczych.
- Czarny pieprz, zwany również „królem przypraw“, stanowi obecnie wraz z solą najważniejszą przyprawę świata. Pochodzi z indyjskiego wybrzeża Malabar i ma intensywnie korzenny smak lekko ostry do ostrego. Starożytna sztuka uzdrawiania ajurweda zaleca czarny pieprz nie tylko jako przyprawę, lecz ze względu na jego cenne substancje czynne również jako roślinę leczniczą.
- Suszony sok z kombuczy. Kombucza stanowi symbiozę rozmaitych drożdży i już od tysiącleci pije się go ze względu na jego niezwykły aromat i cenne składniki. Kombucza ma kwaskowato-słodkawy smak i zawiera oprócz witamin C, B, D oraz K również żelazo i cenny kwas foliowy.
- Werbena cytrynowa. Krzew cytrynowy, jak również bywa zwana werbena, został sprowadzony do Europy dopiero z końcem XVIII wieku. Jego ojczyzna znajduje się pod słońcem Ameryki Południowej, gdzie jest od dawna ceniony jako ważna roślina lecznicza. Werbena cytrynowa należy do rodziny werbenowatych i zawiera cenne olejki eteryczne.
Yogi Tea - herbata to coś więcej
Producent herbaty ekologicznej Yogi Tea dba nie tylko o najwyższą jakość produktu. Yogi Tea to misja, która oznacza zrównoważony rozwój i harmonię w każdym aspekcie działania.
- herbaty bez wzmacniaczy smaku, konserwantów i GMO
- transportowane najczystszą drogą morską, ograniczając emisję CO2
- herbaty w opakowaniach z papieru z certyfikatem FSC
- opakowania bez chloru nadające się do recyklingu
- torebki, w których są herbaty, są pełni kompostowalne - biodegradowalne, nie zawierające plastiku ani materiałów modyfikowanych genetycznie
- powstają bez wykorzystania paliw kopalnych
- przy produkcji wykorzystywany jest prąd z odnawialnych źródeł energii
Dodatkowe informacje
- Sposób przygotowania: Zalej torebkę herbaty 250 mililitrami świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia na około 5 minut. Herbata ma bardzo owocowy, głęboki smak.
- Składniki: zielona herbata*, trawa cytrynowa*, guarana*, czarny pieprz*, napój z kombuchy w proszku*, kwiat bzu czarnego*, imbir*, werbena cytrynowa*, mięta pieprzowa*, naturalny aromat / * z certyfikowanych upraw ekologicznych
- Opakowanie zawiera 30,6 g, 17 saszetek (1,8 g)
- Producent: YOGI TEA GmbH, Burchardstraße 24, D-20095 Hamburg, Niemcy
- Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno