Ekologiczna herbata YOGI TEA® Positive Energy Cranberry Hibiscus

Ekologiczna herbata YOGI TEA® Positive Energy Cranberry Hibiscus

15,70 zł
Brutto
6D30-82053
  • ekologiczna herbata Yogi Tea z żurawiną i hibiskusem
  • jej przesłanie to "osobista inspiracja"
  • inspirowana medycyną ajuwerdyjską
  • dodaje pozytywnej energii, odpręża
  • w opisie - ćwiczenie jogi dedykowane tej herbacie

sklep ze zdrową żywnością białystok 

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczna herbata Yogi Tea pozytywna energia z żurawiną i hibiskusem

  • Ta wyrazista, aromatyczna mieszanka ma właściwości energetyzujące i podnoszące na duchu.
  • Aby móc zachować na twarzy uśmiech, nawet w stresujących sytuacjach, usiądź wygodnie i uracz się filiżanką herbaty Positive Energy Cranberry Hibiscus.
  • Ożywająca zielona mate, guarana i czarna herbata Assam pomogą Ci przetrwać dzień.
  • Energetyzujący hibiskus, owoce żurawiny, dzikiej róży i mirta cytrynowa znakomicie dopełniają tę wyborną, intrygującą mieszankę.
  • Subtelne przesłanie tej herbaty to „osobista inspiracja”.

Co wyróżnia herbatę Yogi Tea Positive Energy?

  • wyjątkowo subtelny smak, w którym wyraźnie czuć wszystkie przyprawy korzenne
  • w 100% ekologiczne składniki, z certyfikatem BIO
  • herbata jest znakomita do ćwiczeń Yogi 
  • bez wzmacniaczy smaku, konserwantów i GMO
  • transportowana najczystszą drogą morską, ograniczając emisję CO2
  • herbaty w opakowaniach z papieru z certyfikatem FSC
  • opakowania bez chloru nadające się do recyklingu 
  • torebki, w których są herbaty, są pełni kompostowalne - biodegradowalne, nie zawierające plastiku ani materiałów modyfikowanych genetycznie
  • powstają bez wykorzystania paliw kopalnych
  • przy produkcji wykorzystywany jest prąd z odnawialnych źródeł energii

BYOgi Tea Positive Energy  - Twoja nowa BIO herbata

Herbata Yogi Tea czerpie swoją energię z najwyższej jakości liści herbacianych, które rosną w nieskażonym klimacie, na plantacjach ekologicznych, naturalnych. Wykorzystuje się na nich tylko naturalne metody uprawy, a pola herbaciane nie mają kontaktu z żadnymi herbicydami i pestycydami. To herbata w 100% ekologiczna, bezpieczna i dzięki temu charakteryzuje się wyjątkowo głębokim, naturalnym smakiem i bardzo przyjemnym aromatem. 

sklep ze zdrową żywnością białystok

Składniki, które dają osobistą inspirację

Masz wielką pasję do tego, co robisz. Od czasu do czasu trzeba jednak podsycać ten ogień. Dlatego pozwól się zainspirować smakiem tej energetyzującej herbaty! Orzeźwiająca mieszanka mate, guarany i czarnej herbaty inspiruje owocowymi dodatkami, takimi jak żurawina i hibiskus. To kolorowy fajerwerk dla zmysłów, który każdego dnia dodaje świeżej energii i werwy!

  • „Zielone złoto Indian“, jak nazywa się również krzew Mate, rośnie w Ameryce Południowej i należy do gatunku ostrokrzewów. Jako zieloną Mate określa się najszlachetniejszą formę obróbki, podczas której zbiory o smaku dymno-ziemnym i owocowo-słodkim są poddawane fermentacji przez okres około miesiąca.
  • Ketmia, jak również nazywany jest hibiskus, była stosowana w Grecji już przed tysiącami lat jako roślina lecznicza - stąd również jej grecka nazwa Althaea, która w tłumaczeniu znaczy „leczę“. Ta wieloletnia roślina kwitnie od czerwca do sierpnia i wytwarza słodkawe, skrzynkowe owoce.
  • Żurawina należy do rodziny roślin wrzosowatych. W Dniu Dziękczynienia nie może zabraknąć jej do kolacji na żadnym amerykańskim stole. Korzystają z niej przede wszystkim kuchnie Ameryki Północnej i Skandynawii. Ma kwaskowo-wytrawny smak. Oprócz licznych witamin żurawiny zawierają również cenne flawonoidy oraz eugenol i cynk.
  • Czarna herbata (Assam). W regionie o tej samej nazwie na północy Indii rośnie sławna herbata Assam. Zbiera się ją wyłącznie ręcznie i ma ona miękki, słodowo-słodki charakter. Jej mocno-korzenny smak oraz jej cenne składniki jak witamina B1 czy związki fenolowe czynią ją jednym z najczęściej na świecie pitych gatunków herbaty.
  • Lukrecja jest znana od czasów starożytnych jako roślina lecznicza i stanowi jedno z 50 podstawowych ziół tradycyjnej medycyny chińskiej (TCM). Jej słodycz jest 50 razy silniejsza niż cukru a jej smak jest łagodnie słodkawy i gorzkawo-cierpki. Ze względu na zawartość cennych składników odżywczych lukrecja została w 2012 wybrana rośliną leczniczą roku.
  • Trawa cytrynowa. W Azji południowo-wschodniej ta aromatyczna roślina lecznicza i przyprawowa jest znana również pod nazwą „ziela na gorączkę“. Zawiera ona olejki eteryczne i ma silny, cytrynowo - świeży smak. Do dziś nie jest jasne, skąd pochodzi ta roślina z rodziny wiechlinowatych, stosowana głównie w kuchni azjatyckiej.
  • Mirt cytrynowy rośnie niemal wyłącznie w australijskiej prowincji Queensland. Aborygeni wcześnie odkryli jego znaczenie jako rośliny leczniczej i zbierali intensywnie pachnące liście, aby wytwarzać z nich herbatę i olej. Smak mirtu cytrynowego jest silnie cytrynowy i zawiera on cenne olejki eteryczne.
  • Suszony sok z cytryny. Pochodząca z Indii cytryna od XIII wieku rośnie również w Europie. Należy ona do owoców o najwyższej zawartości witaminy C, oprócz tego zawiera cenne olejki eteryczne, fosfor i magnez. Jej sok ma kwaśno-owocowy i lekko gorzkawy smak.
  • Owoc dzikiej róży. Należący do rodziny różowatych głóg zawiera pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Jego aromatyczne owoce mają lekko gorzkawy i słodkawy smak i zawierają oprócz kwasów owocowych i składników mineralnych również żelazo i witaminy A, B, E, P oraz K.
  • Burak ćwikłowy wywodzi się od swego praprzodka, buraka dzikiego i został sprowadzony do Europy Środkowej przez Rzymian. Burak czerwony ma smak subtelnie słodkawy, gorzkawy i łagodnie ziemny i zawiera liczne cenne składniki, wśród nich kwas foliowy, azotan, witaminę B oraz żelazo.
  • Cynamon należał dawniej do najdroższych przypraw świata i podobno był używany już w Chinach 3.000 lat przed naszą erą jako roślina lecznicza i przyprawowa. Cynamon uzyskuje się z kory południowoazjatyckiego drzewa cynamonowego, ma on aromatycznie słodkawy smak oraz i zawiera taninę i drogocenne oleje.
  • Czarny pieprz, zwany również „królem przypraw“, stanowi obecnie wraz z solą najważniejszą przyprawę świata. Pochodzi z indyjskiego wybrzeża Malabar i ma intensywnie korzenny smak lekko ostry do ostrego. Starożytna sztuka uzdrawiania ajurweda zaleca czarny pieprz nie tylko jako przyprawę, lecz ze względu na jego cenne substancje czynne również jako roślinę leczniczą.
  • Skórka pomarańczowa. Powszechnie wiadomo, że pomarańcze zawierają mnóstwo użytecznych składników. Ale niewielu wie, że skórka pomarańczowa ma większą wartość niż miąższ: Ponad 170 leków ziołowych o ponad 60 różnych flawonoidów i wiele istotnych olejków są ważnym źródłem substancji odżywczych. Dzięki nim mają też odświeżający, słodki zapach i są pyszne.
  • Rozmaryn został sprowadzony do Europy Środkowej przez mnichów w I wieku naszej ery. Ta roślina lecznicza roku 2011 roztacza aromatyczną, niezwykle intensywną woń i stanowi popularną przyprawę kuchni śródziemnomorskiej. Jego nazwa wywodzi się z łacińskiego „Ros marinus“, co oznacza „morską rosę“. Smak rozmarynu jest subtelnie korzenny i gorzkawy.
  • Imbir. Od ponad 3.000 lat imbir jest używany na Dalekim Wschodzie jako roślina przyprawowa i lecznicza. Posiada on owocowo-ostry smak i zawiera oprócz różnych witamin również olejki eteryczne oraz cenne minerały.
  • Guarana jest rośliną występującą głównie w dorzeczu Amazonki, atamtejsi Indianie przypisują jej moc zamieszkującej w niej boskiej istoty. Dorasta ona, pnąc się jak liana, do wysokości 12 metrów i należy do rodziny mydleńcowatych. Jej pomarańczowo-czerwone owoce mają lekko gorzkawy smak i zawierają dużo kofeiny.
  • Żeń- szeń był przez długi czas uznawany za roślinę królewską, gdyż ze względu na swój powolny wzrost był niedostępny cenowo dla większości ludzi: po części może minąć nawet 170 lat, zanim ten pochodzący z Korei, dziki korzeń żeń- szenia w pełni dojrzeje. Żeń- szeń smakuje lekko gorzkawo i od XVII wieku jest uprawiany również w Europie.
  • Kardamon stanowi od stuleci jedną z najbardziej popularnych przypraw na całym obszarze Azji i Arabii. Jego subtelny, słodkawo-ostry aromat predestynuje kardamon do stosowania go w licznych potrawach - od ostrych potraw curry aż po korzenne pierniczki bożonarodzeniowe. Dzięki swoim olejkom eterycznym i innym ważnym składnikom odżywczym kardamon stanowi poza tym jedną z najstarszych roślin leczniczych świata.
  • Goździki są pączkami kwiatowymi drzewa zwanego goździkowcem i w naszych szerokościach geograficznych są znane głównie jako przyprawa do potraw takich jak pierniki, czy modra kapusta. Należą do rodziny mirtowatych i charakteryzują się intensywnie korzennym aromatem, za który w starożytnych Chinach oraz w Egipcie płacono za nie złotem, tyle, ile ważyły.

Ćwiczenie jogi do herbaty Positive Energy

Herbata Yogi Tea to świetny napój do ćwiczenia jogi. Każda herbata ma dedykowane ćwiczenie, które idealnie współgra z jej aromatem i smakiem. Jak ćwiczyć z herbatą Positive Energy? 

Stań wygodnie, w pozycji wyprostowanej, ze stopami lekko rozstawionymi. Wyciągnij ramiona wysoko nad głowę, dłonie splecione, ramiona dotykają uszu. Wykonaj wdech przez nos. Przykucnij do pozycji wrony, wydychając powietrze, utrzymując ramiona wyciągnięte w górę nad głową. Stopy mocno trzymają się podłoża, zapewniając równowagę. Na wdechu zdecydowanie wróć do pozycji stojącej, wciąż utrzymując prosty kręgosłup, głowę wyprostowaną, z twarzą zwrócona w przód przed siebie. Oddychając mocno przez nos, kontynuuj wykonywanie ćwiczenia przez 3 minuty i ciesz się energią, którą możesz dzięki niemu zyskać.

sklep ze zdrową żywnością białystok

Positive Energy Yogi Tea - jak zaparzać herbatę?

Zalej torebkę 250 mililitrami świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzenia, najlepiej pod przykryciem, na około 5 minut. Smacznego! 

Składniki:
czarna herbata Assam*, hibiskus*, zielona mate*, lukrecja*, trawa cytrynowa*, mirt cytrynowy*, sok z cytryny w proszku*, owoc dzikiej róży*, burak czerwony*, żurawina*, cynamon*, czarny pieprz*, skórka pomarańczowa*, rozmaryn*, olejek pomarańczowy*, imbir*, guarana*, korzeń żeńszenia*, kardamon*, goździki*

* z certyfikowanych upraw ekologicznych

  • Jedno opakowanie 30,6 g zawiera 17 (1,8 g) saszetek ekspresowych.
  • Producent: YOGI TEA GmbH, Burchardstraße 24, D-20095 Hamburg, Niemcy
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Yogi Tea

Często kupowane razem:

  • Ekologiczna herbata YOGI TEA® Positive Energy Cranberry Hibiscus
  • +
  • Ekologiczna herbata YOGI TEA® Sweet Chai
  • +
  • Ekologiczna herbata YOGI TEA® Ginger lemon- imbir i cytryna
  • Cena całkowita: 45,59 zł