ALgi Nori - idealne do sushi!
Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa).
3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Zalecane spożycie: nie więcej niż 1 płat na dzień.
Dodatkowe informacje
- SKŁADNIK: ekologiczne prażone algi morskie Porphyra yezoensis.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal; Tłuszcz: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g; Węglowodany: 5,9 g w tym cukry: 0 g; Błonnik: 40 g; Białko: 43 g; Sól: 2,1 g; Jod: 4980 µg (3320 %)* * dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu.